T ribunalul Hunedoara a respins intrarea în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara. “În dosarul 5277/97/2016 a fost respinsã cererea de deschidere a procedurii insolventei depusã de debitoarea Complexul Energetic Hunedoara. S-au disjuns dosarele, iar cererile creditorilor de deschidere a procedurii insolventei au fost conexate la dosarul 5075/97/2016, iar termenul a fost fixat pentru data de 8 martie 2017. Termenul de apel este de 7 zile”, a declarat Ildiko Glãman, purtãtorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Conducerea societãtii energetice va face apel la solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara. “Vom face apel la solutia Tribunalului Hunedoara”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH. Sindicalistii se declarã îngrijorati de decizia instantei de la Tribunalul Hunedoara.

“Nu stiu ce vom face. Dacã am fi intrat în insolventã ar fi fost bani pentru aprovizionarea cu materiale. Sunt riscuri de blocare a conturilor. Sunt cheltuieli mari si nu vor fi încasãri. E un blocaj total”, a declarat Ioan Ciubotaru, vicepresedintele Sindicatului Muntele.

“Nu mã surprinde decizia. Visan (Doru Visan-n.r.) a dat de înteles cã CEH trebuie sã iasã din insolventã. Ar urma o divizare a Complexului Energetic Hunedoara, iar apoi termocentralele sã acceseze ajutorul de stat SIEG pentru producerea energiei electrice. Nu o sã ne apuce Pastele în ritmul ãsta”, a declarat Dorin Vezure, sindicalist.

Complexul Energetic Hunedoara este pe marginea prãpastiei. Societatea are datorii de ordinul sutelor de milioane de euro, are conturile blocate, iar unitãtile miniere duc lipsã de materiale.

Monika BACIU