Termocentrala Mintia are nevoie de reparatii urgente. Grupul 3 a depãsit orele de functionare, iar aici este nevoie urgentã de reparatii.

100.000 de ore a functionat grupul trei de la Mintia, în conditiile în care prima reparatie trebuia efectuatã la 25.000 de ore. Probleme sunt si la grupul 5 al termocentralei. În acest sens, sindicalistii sustin cã refuzã transferul unor mijloace fixe.

“În data de 31 ianuarie 2017 a fost convocat Biroul Executiv al Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia si s-a hotãrât în unanimitate ca pânã la finalizarea programului de reorganizare al CEH sã nu mai fie transferat niciun mijloc fix sau obiect de inventar de natura mijloacelor fixe (tractoare, camioane, masini, remorci, electrocare, aparate de sudurã, strunguri) între sucursalele Complexului Energetic Hunedoara. facem precizarea cã toate sculele, utilajele, masinile existente la ora actualã în cadrul Sucursalei Electrocentrale Deva, sunt necesare pentru efectuarea lucrãrilor de reparatii, fãrã de care functionarea în continuare a SCE Deva SA nu mai este posibilã”, aratã cei de la Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Mintia.

Douã lucrãri sunt absolut necesare a fi efectuate la termocentrala Mintia. Reparatia grupului 3 si a grupului 5 sunt absolut obligatorii. “Lucrãrile necesare a fi efectuate de urgentã sunt reparatia grupului energetic nr. 5 (turbina în avarie cu rotorul de joasã tensiune), cu termen de reparatie 15.03.2017. În acest termen se vor efectua si lucrãri de reparatii în zona cazanelor cu ample lucrãri de sudare pentru înlocuire suprafete de schimb de cãldurã. Reparatia superscandentã a grupului nr. 3, care are aproximativ 100.000 de ore de functionare, si care, conform cãrtii producãtorului trebuia sã aibã prima reparatie la 25.000 de ore de functionare si un RK la 50.000 de ore functionare. Reparatia grupului 3 din acest an (dupã reparatia grupului 5) este obligatorie”, mai spun cei de la Mintia. În anul 2015, ambele termocentrale din cadrul CEH au fost oprite de Garda de Mediu. Complexul Energetic Hunedoara a contestat procesele  verbale în instantã, astfel cã acestea continuã însã sã functioneze pânã când se va emite o sentintã definitivã.

Monika BACIU