Distractia si energia (termicã si electricã) merg mânã în mânã. Unul dintre actionarii clubului Bamboo a avut legãturi, masive, cu Complexul Energetic Hunedoara.  Unul dintre creditorii Complexului Energetic Hunedoara este si actionarul clubului Bamboo. Mai mult, societatea administratã de omul de afaceri Alin Niculae cere insolventa CEH.

Bamboo si ramificatiile actionariatului care se întind pânã la CEH

Actionariatul clubului Bamboo are tentacule care au ajuns si la Complexul Energetic Hunedoara. Unul dintre actionarii clubului bucurestean mistuit de flãcãri a fãcut afaceri profitabile cu statul român. Si Complexul Energetic Hunedoara a intrat în vârtej. Potrivit Digi 24, firma care detine clubul Bamboo este Morgana Invest SRL, firmã care are doi actionari – o altã companie, Bambu Tei SRL cu 99,99 la sutã si Vicenzo Castellano, un tânãr de  30 de ani, cu 0,01% din actiuni.

“Bambu Tei SRL este controlatã de Giosue Castellano, zis Joshua, administratorul de facto al clubului. El detine 99,94% din actiuni, iar asocaitii lui sunt Vicenzo Aiello, un tânãr de 26 de ani cu 0,02% si un off-shore cipriot KZ WELLS LTD tot 0,02%. La rândul ei, firma din Cipru este administratã de un alt off-shore. EMRIGHT INVESTMENTS LIMITED controleazã la rândul sãu REDSPECTRUM MANAGEMENT LIMITED cu legãturi directe în România. Firma din Cipru detine 95% sutã din OSCAR DOWNSTREAM S.R.L. specializatã în comertul de combustibil. În 2015 societatea a avut o cifrã de afaceri de aproape 400 de milioane de euro, un profit declarat de 10 milioane de euro si foarte multe contracte cu statul român”, aratã Digi24.

Oscar Downstream a avut afaceri cu diferite institutii ale statului, printre care si Complexul Energetic Hunedoara. Societatea a fost înfiintatã în 2001 de Alin Niculae. Oscar Downstream este una din firmele care cere insolventa Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit unei raportãri din luna august a anului trecut, Oscar Downstream ar avea de recuperat de la CEH suma de 577,813.28 lei.

Monika BACIU