Enervat la culme de voluntarii care au venit sã ajute

Au mers sã doneze hranã si alte articole pentru câinii fãrã stãpân din Petrosani, însã gestul lor l-a înfuriat la culme pe cel care se îngrijeste de adãpostul aflat în subordinea Consiliului Judetean Hunedoara.

Individul nu s-a oprit din reprosuri la adresa voluntarilor si dacã a vãzut cã nu au efect, a trecut la amenintãri. Pentru a-l linisti, voluntarii au chemat Politia. Incidentul a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute la adãpostul de câini din Petrosani, centru aflat în subordinea Serviciului Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fãrã Stãpân.

Douã voluntare ale Asociatiei ”Dare to Care”, o organizatie care lucreazã strâns cu sponsori de peste hotare, au venit la adãpostul public din Petrosani cu hranã pentru câini, dar si alte articole. În loc ca gestul lor sã fie apreciat, reprezentantul adãpostului s-a înfuriat la culme.

”Ni s-a reprosat cã ne îngrijim de câini, cã mai bine am da ajutoare la oameni, cã de ce nu dãm la copiii sãraci. Bineînteles cã nu am intrat în polemicã cu individul, iar acest lucru l-a înfuriat peste mãsurã. A trecut la înjurãturi si apoi ne-a dat afarã din adãpost pe motiv cã programul s-a terminat. Devenise amenintãtor si a început sã ne bruscheze, iar noi, douã femei fãrã apãrare în fata unui individ, am chemat Politia”, spune una dintre voluntarele agresate. Chiar si în fata politistilor, individul a continuat pe acelasi ton amenintãtor. Potrivit sefului Politiei Petrosani, Aurel Buruianã, individul a fost sanctionat de subordonatii sãi. Acesta mai spune cã voluntarele pot depune o plângere împotriva angajatului adãpostului dacã doresc acest lucru, iar în functie de cercetãri vor fi luate mãsurile legale.

De precizat ar fi si faptul cã reprezentantii ”Dare to Care” au fost în mai multe rânduri cu donatii la adãpostul public si pânã acum nu au fost primite cu ostilitate.

Maximilian Gânju

Advertisements