Pretul energiei termice produsã în sistem centralizat va creste de la 1 februarie.  Costurile celor care se încãlzesc de la termoficare vor fi, însã, în parte, sustinute de administratia localã, pentru cei din Petrosani, administratia fiind cea care subventioneazã o parte a pretului Gigacaloriei. Cu toate acestea, însã, costurile cresc.

„Practic, subventia Consiliului Local Petrosani rãmâne nemodificatã, la 76,59 lei/Gcalorie,  urmând ca pretul de facturare la populatie sã creascã cu aproximativ 7 lei cu TVA, pe Gigacalorie”, a spus Adrian Neagoe, juristul primãriei Petrosani.

În Valea Jiului, în afara institutiilor publice, mai sunt bransati consumatori casnici, în Petrosani. Acestia, par a fi buni-platnici, pentru cã încasãrile au crescut în primele luni ale acestei ierni. Asta, si pentru Termocentrala Paroseni nu a furnizat cãldurã, pânã ce nu au fost achitate o  parte din restantele pe care populatia le avea.

„La începutul lunii ianuarie, încasãrile au fost destul de bune, în sensul în care am fãcut plãti consistente cãtre S.E Paroseni. Sumele sunt de 315.000 lei”, a adãugat Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare SA Petrosani. Cei mai multi locuitori care beneficiazã de apã caldã sau cãldurã de la societatea de termoficare din Petrosani sunt mineri sau fosti mineri, care au subventionat costul termoficãrii si care primesc bonuri cu care îsi achitã energia termicã pe care o consumã.

Diana Mitrache