Douã lebede au fost salvate, ieri, dimineatã, de pe un lac înghetat aflat la periferia municipiului Deva de cãtre pompierii militari.

Un iubitor de animale, care a avut grijã si a hrãnit lebedele de pe lac, încã din toamnã, a sesizat faptul cã gratioasele pãsãri sunt afectate de ger si în pericol sã fie atacate de vulpile care ajung la ele pe gheatã. În cel mai scurt timp s-a deplasat la locul indicat un echipaj de pompieri al Detasamentului din Deva cu o autospecialã si o barcã si a desfãsurat un dispozitiv de salvare.

“Misiunea de salvare a lebedelor nu a fost lipsitã de pericole deoarece gheata, pe care au înaintat pompierii, era destul de fragilã o parte din drum, pânã la pãsãrile aflate în primejdie, salvatorii parcurgându-l în barcã. Lebedele s-au lãsat prinse destul de greu, însã pânã la urma au fost aduse în sigurantã la mal”, declarã Viorel Demean, inspector sef ISU Hunedoara.

Cele 2 lebede salvate de pe lacul înghetat vor fi gãzduite de o asociatie de protectie a animalelor din Deva urmând, ca dupã ce vremea se va mai îmbuna, sã fie eliberate în mediul loc natural.