Nu mai putin de 8 oameni au fost identificati fãrã adãpost, ori cu case improvizate si în ger, iar politia localã de la Petrosani i-a dus la spital. Acolo a fost amenajat un spatiu pentru ei.

Medicii i-au si internat pe o parte dintre ei, pentru cã sunt foarte bolnavi. „De când a început vremea asta extrem de geroasã, patrule ale Politiei Locale desfãsoarã activitate noaptea, pentru a  identifica astfel de persoane. Unii sunt si acum la Spitalul de Urgentã din Petrosani, unde s-a amenajat un punct de primire. Din cei 8, o parte au fost tratati si internati pe diverse sectii pentru diverse afectiuni pe care le prezentau, iar altii au refuzat sã rãmânã, în timp ce câtiva au plecat, cã nu au mai dorit sã stea în spital pe timpul zilei, pentru ca sã se întoarcã în locuintele lor improvizate, fãrã surse de cãldurã însã”, a precizat Dorel Neag, sef Politia Localã Petrosani.

Noaptea de luni spre marti va fi cea mai geroasã de pânã acum, iar politia localã va fi din nou pe strãzi, pentru ca oamenii sã nu degere în adãposturile lor improvizate.

„Vom avea din nou patrule, care vor peria tot municipiul. Noi cunoastem si din anii trecuti persoanele care nu au un domiciliu stabil si locuiesc pe tevile de la termoficare. Stim unde stau pe timpul zilei, cãmine unde mai este cald, în zona tevilor, zona gãrii CFR si nu vor fi probleme pentru cã vom verifica”, a dat asigurãri seful Politiei Locale din Petrosani.

Administratia Nationalã de Meteorologie a emis, luni, un cod portocaliu de ger persistent, sub incidenta cãruia se aflã si judetul Hunedoara, avertizarea fiind valabilã pentru luni si marti. Pe timpul noptii vor fi înregistrate temperaturi de -22 C, iar maximele de pe timpul zilei de marti vor urca pânã la cel mult -5C.

Diana Mitrache