Salvatorii mineri aduc bani la CEH

Salvatorii mineri aduc bani la Complexul Energetic Hunedoara. Anul acesta, salvatorii mineri profesionisti de la PrestServ au fost solicitati la trei interventii în tarã. Prin deplasãrile lor au adus bani în conturile Complexului Energetic Hunedoara.

“Trei interventii am avut, anul acesta în tarã. Ultima a fost la mina Borod din judetul Bihor. Când existã astfel de solicitãri, plãteste operatorul economic. Toate interventiile sunt facturate operatorului economic care solicitã prezenta noastrã, a salvatorilor mineri profesionisti”, a spus Gheorghe Mununar, directorul PrestServ Petrosani.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara are ca obiectiv transformarea PrestServ-ului în statie nationalã de salvare minierã. Dacã se va reusi acest lucru, orice interventie a salvatorilor mineri profesionisti va fi decontatã de statul român.

Ultima interventie, în deplasare, a salvatorilor mineri de la Petrosani a fost la mina Borod din judetul Bihor. Acestia au fost solicitati sã recupereze trupul neînsufletit al unui bãrbat care s-a aruncat într-un put. Actiunea salvatorilor nu a rãmas fãrã ecou. IPJ Bihor îsi aratã recunostinta fatã de cei care au actionat pentru a aduce la suprafatã trupul bãrbatului.

Monika BACIU

Advertisements