Sunt creativi, au talent si îsi sacrificã timpul liber în fata sevaletelor, dar tocmai pentru  a-i rãsplãti, profesorul si coordonatorul cercului de arte plastice, Robert Hummel, le-a scos lucrãrile în public.

„Vin de douã ori pe sãptãmînã la cerc si recunosc cã am lucrat mai bine de o lunã la lucrarea mea. Pânã la urmã a iesit cum am vrut”, a spus una dintre fetele care au expus pe simeze.  Sunt lucrãri cu care orice profesor s-ar mândri, schite în creion, pe care le-a expus în holul de la parterul celui mai mare centru comercial din Valea Jiului, la Jiul Shoping Center.

„I-am adus aici ca sã îi vadã lumea, pe ei si lucrãrile lor si ei sã iasã din atelier si sã aibã curaj sã îsi expunã creatiile. Sunt elevi, membri ai cercului de arte plastice, dar si nemembri, multi de la Colegiul National Mihai Eminescu, iar expozitia am desfãsurat-o într-o locatie neconventionalã”, a spus Robert Hummel, profesor coordonator al cercului de arte, care activeazã la Casa Studentilor din Petrosani.

Robert Hummel a obisnuit publicul iubitor de frumos cu expozitii în locuri inedite si de aceastã datã a ales un loc aglomerat, acum, în preajma sãrbãtorilor. Altã datã i-a dus la cafenea, ori chiar le-a expus lucrãrile pe Centrul Civic al Petrosani, pentru a aduce arta la public, si nu neapãrat publicul în sala de expozitii.

Diana Mitrache