Agentii de paza de la Mina Paroseni au abandonat de astazi obiectivele pe care le aveau de supravegheat, nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile din luna septembrie. Mai mult, oamenii spun ca daca s-au imbolnavit, s-au trezit ca nu au platite contributiile la sanatate si nu au beneficiat de foi de boala, si asta in conditiile in care isi pun viata in pericol in posturile in care activeaza. Oamenii recunosc ca nu o data au facut uz de arma atunci când au fost atacati de hotii de carbuni, ori de catre cei de fier vechi. Fiecare angajat la firma de paza este remunerat, cel putin teoretic, cu 5,5 lei pe ora, iar salariile sunt de pâna la 1.200 de lei, insa, oamenii nu au mai luat banii de luni bune. Asta, in conditiile in care contractele de munca sunt incheiate, dupa cum spun ei, pentru 6 ore, dar lucreaza câte 12.

Paznicii au notificat ITM si au deschis un proces impotriva conducerii firmei la care sunt angajati, firma care a câstigat paza obicetivelor miniere ale Vaii Jiului.

Situatia este similara si la celelalte unitati miniere, pentru ca nici paznicii de la minele viabile nu au primit banii din aceeasi perioada.