Sapte ONG-uri vor organiza, anul viitor, în cadrul campionatului Stafeta Muntilor, pentru pasionatii de turism, sport si ecologie, evenimente în diverse locatii  turistice din România

Acestea au ca obiectiv: oferirea unui plus de valoare concursurilor de profil organizate prin includerea acestora într-un sistem competitional; crearea premiselor necesare dezvoltãrii unor proiecte comune de cãtre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie; promovarea unei atitudini de respect fatã de mediul înconjurãtor, sensibilizarea tinerilor pentru protectia ecosistemelor si dezvoltarea spiritului ecologic al acestora; dezvoltarea spiritului de echipã si apartenenta la grup, dezvoltarea relatiilor interumane; cunoasterea potentialului turistic si sportiv al zonelor  montane din România.

Calendarul evenimentelor cât si mai multe informatii despre acest campionat le puteti gãsi pe pagina www.stafetamuntilor.ro. Participarea în cadrul evenimentelor este gratuitã.

Pentru cadrele didactice din România, Asociatia Drumetii Montane va organiza si în 2017 proiectul ECO JUNIOR. În acest an asociatia, în parteneriat cu 580 de institutii de învãtãmânt a organizat cel mai mare proiect de turism, sport si ecologie,  unde aproape 3000 de cadre didactice au desfãsurat activitãti în perioada Ianuarie – August sub un singur nume: „Eco Junior 2016”.

Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective si implicarea în activitãti eco-recreative prin joc. Copiii implicati în  Eco Junior 2016 au  participat, pe echipe, la diverse activitãti în functie de vârsta lor si au învãtat cã este foarte important sã lucreze împreunã, sã se sprijine si sã dobândeascã abilitãti specifice. Mai multe despre acest proiect puteti gãsi pe pagina dedicatã acestuia: www.eco-junior.drumetiimontane.ro

Asociatia Drumetii Montane a testat în cadrul Festivitãtii de Premiere Stafeta Muntilor un nou si original sistem de orientare. Sistemul a fost unul de succes si se va implementa în anul 2017 în cadrul Campionatului National de Turism Sportiv  “Stafeta Muntilor”, pentru ca aceastã competitie sã fie mult mai atractivã. Sistemul de orientare va fi prezentat în 2017 pe pagina campionatului si va putea fi preluat cu titlu gratuit de cãtre alte  competitii sportive din România.

Dacã te pasioneazã turismul, sportul si ecologia si vrei sã faci parte din echipa Asociatiei Drumetii Montane te poti înscrie ca voluntar pe www.asociatia.drumetiimontane.ro

Promovarea drumetiei montane, ca mod de petrecere a timpului liber si chiar mai mult decât atât, ca mod de cunoastere a mediului si de învãtare despre cum sã ne ducem traiul într-un mod sãnãtos, cât si realizarea de proiecte diverse pe diverse teme unde tinerii învatã despre ecologie, marketing, software si web development, reprezintã preocupãri ale membrilor si voluntarilor Asociatiei Drumetii Montane, ce a fost înfiintatã în anul 2010.