Investitiile derulate de-a lungul timpului de societatea de apã din Valea Jiului îsi aratã utilitatea. Reprezentantii ApaServ Valea Jiului spun cã efectele investitiilor sunt vizibile în momentele cruciale.
Cel mai elocvent exemplu este din perioada inundatiilor. Desi sistemul de canalizare a refulat, din cauza cantitãtii extrem de mari de precipitatii, abonatii sistemului de alimentare cu apã nu au avut de suferit.
“Investitiile din perioada care a trecut au un efect extraordinar asupra calitãtii si sigurantei alimentãrii cu apã. Am avut câteva puncte culminante unde lumea a avut de suferit din cauza inundatiilor, am fãcut fatã problemelor, dar au fost si pagube, atât ale cetãtenilor cât si ale societãtii noastre. Dacã la acel moment al producerii inundatiilor nu ar fi fost acele investitii la Valea de Pesti si la Jiet, populatia Vãii Jiului ar fi suferit foarte mult de lipsa alimentãrii cu apã. În perioada care a trecut s-a reabilitat barajul de la Valea de Pesti, iar statia care a fost modernizatã din punct de vedere al procesului tehnologic a fãcut fatã unei astfel de provocãri”, a declarat Florin Donisã, director tehnic SC ApaServ Valea Jiului. Valea Jiului s-a confruntat cu inundatii majore în acest an. Sistemul de canalizare nu este subdimensionat, însã nu poate face fatã la cantitãti mult prea mari de precipitatii. “Retelele de canalizare ale orasului unele sunt menajere, altele sunt pluviale. Nu trebuie sã încurcãm. Canalizarea menajerã nu putem spune cã este subdimensionatã, mai ales cã atunci când a fost proiectatã a fost pentru o populatie în dezvoltare si o industrie în dezvoltare în Valea Jiului. în schimb, torentii si pâraiele care nu au ce cãuta în retelele menajere fac ca aceste retele menajere sã intre sub presiune”, a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU