Militarii din cele trei posturi montane din Valea Jiului ale Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara sunt în alertã iar militarii si-au intensificat mãsurile asigurate în statiunile turistice si pe traseele montane.

Totodatã, jandarmii montani vor supraveghea cu atentie zonele cunoscute cã prezintã riscuri pentru siguranta turistilor. Mobilizarea vine ca urmare a alertelor de vreme rea ale meteorologilor si se desfãsoarã în toate statiunile din tarã unde sunt posturi ale Jandarmeriei Montane. Astfel, aproximativ 250 de jandarmi montani actioneazã zilnic, la nivel national, pentru mentinerea unui climat de sigurantã în mediul montan, precum si pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Jandarmeria Montanã atentioneazã ca principalele evenimente nedorite care au loc în regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat si aventurãrii turistilor în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise în aceastã perioadã a anului si pot deveni periculoase. În Valea Jiului sunt trei posturi ale jandarmilor montani care actioneazã în masivele Parâng, Vâlcan dar si în zona de sud a Retezatului.

Maximilian Gânju