Cei mai buni elevi de la Scoala profesionalã din Petrosani, care activeazã în cadrul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, primesc burse. Ei sunt cu rezultate foarte bune si seriosi si, pe lângã bursa acordatã de stat de 200 de lei, primesc si bani si pot fi, la finalul scolii, angajati în productie.

„Este primul an în care pot sã spun cã avem noroc. 4 elevi de la scoala profesionalã, care au primit o bursã de 200 de lei, pe lângã  bursele acordate de Ministerul Educatiei. Ei vor putea sã si munceascã în timpul vacantelor si, dupã terminarea scolii profesionale, ni s-a promis cã vor fi angajati”, a spus prof. Camelia Paraschiv, director Colegiul National Dimitrie Leonida din Petrosani.

Colegiul din Petrosani are elevi, care vor sã urmeze o meserie, iar scolile profesionale sunt exact ceea ce îsi pot dori. În plus, pentru cã vor primi bursele de la o firmã privatã la care fac si practica, la finalul scolii vor avea si un loc de muncã, lucru ce îi va motiva pe viitor pe cât mai multi sã învete si sã se preocupe de viitorul lor.

Diana Mitrache