A fost o zi festivã la Pollicino în Petrosani, centrul în care îsi petrec ziua copiii cu sindrom Down, ori care au alte dizabilitãti, iar masa le-a fost pregãtitã, iar mai apoi servitã, de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

A lãsat treaba la primãrie, si-a pus un halat si a ajutat la pregãtirea sarmalelor, iar bucãtãresele chiar s-au arãtat încântate de ajutor. Mai ales cã nu este pentru prima datã când dã primãria pe bucãtãrie. „Ne ajutã de atât de multi ani, încât are o experientã foarte bogatã si chiar se pricepe foarte bine. Am pregãtit 400 de sarmale si domnul primar ne-a ajutat si la servitul mesei”, a spus o bucãtãreasã care a supravegheat si zona în care Tiberiu Iacob Ridzi a împãturit sarmalele.

Primarul, însã si-a demonstrat priceperea si a fãcut-o cu drag, mai ales cã le-a si servit masa copiilor cu probleme, el fiind un obisnuit al locului.

„În fiecare an vin cu mare drag, în luna decembrie, sã pregãtim mâncare traditionalã, acum sarmale, pentru cei mici. Îi felicit pe cei de la Pollicino, care au grijã ca toate sã meargã bine la acest centru, pe bucãtãresele care sunt devotate si, de fiecare datã, vin cu mare drag”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani.

Cei de la Pollicino ajutã zeci de copii cu dizabilitãti sã se refacã prin terapii inovative, iar faptul cã primarul le serveste la sãrbãtori masa nu mai este deloc o noutate. „Dumnealui este un voluntar vechi si permanent în casa noastrã si si în acest an, ca si în anii trecuti, a venit sã dea o mânã de ajutor la pregãtirea mesei. Am fãcut sarmale, avem cozonac si ne bucurãm cã este alãturi de noi si de copiii nostri”, a adãugat si Florentina Presecan, director Casa Pollicino.

Copiii se pregãtesc intens pentru Crãciun, iar pentru cã acum sunt înainte de sãrbãtori, luni la prânz au luat masa într-un cadru ca de sãrbãtoare.

Diana Mitrache