Rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea posturilor de director si director adjunct au fost afisate, iar la nivelul judetului Hunedoara din cei 136 de candidati au promovat 123.

În judet au fost scoase la concurs 185 de posturi – 112 sunt de director general si 73 de director-adjunct. La finalul sãptãmânii trecute, dupã solutionarea contestatiilor, ISJ a fãcut publicã lista cu rezultatele finale.

„Potrivit rezultatelor, noii directori sunt cei care au în dreptul lor calificativul ‹Promovat›. Cei care au în dreptul lor calificativul ‹Admis› înseamnã cã au realizat un punctaj de trecere în urma probelor sustinute, dar un alt candidat pentru acelasi post a avut un punctaj mai mare ca ei, drept urmare cel cu punctajul mai mare este ‹promovat› pe postul de director.

Din numãrul total de candidati, 123 au fost promovati pe un post de conducere în scoli, 13 au obtinut calificativul ‹Admis›, iar 39 ‹Respins›. Un numãr de 12 cadre didactice nu s-au prezentat la concurs, iar un singur profesor a rãmas neevaluat din motive tehnice”, se aratã în raportul ISJ Hunedoara. Existã unitãti de învãtãmânt în Valea Jiului unde vor exista schimbãri în structura de conducere. Acest proces se va realiza în perioada vacantei, astfel încât sã nu se afecteze ciclul scolar.

Monika BACIU