Douã din cele patru dosare în care se cere insolventa Complexului Energetic Hunedoara se judecã astãzi. Pe rolul Tribunalului Hunedoara au fost înregistrate patru dosare în care 10 creditori cer intrarea în insolventã a CEH. Doar douã dosare au astãzi termen.

Lant Minier SRL, Armor Security (societate în insolventã), Gerom International (societate în insolventã), Centrul de Calcul Info 98 Sa, Oscar Downstream, Devatrasn, SNIMVJ sunt socitãtile ale cãror cereri de intrare în insolventã a CEH se vor judeca astãzi. LCC Compania Cãrbunelui Resita si Fortex Food Distribution (societate în insolventã) mai cer insolventa societãtii energetice. Complexul Energetic Hunedoara a stabilit un record mondial. Numai pe parcursul acestui an a intrat si a iesit din în insolventã de câte douã ori. O decizie favorabilã a judecãtorilor în acest sens ar debloca situatia de la CEH.

Existã bani de salarii

Angajatii Complexului Energetic Hunedoara îsi vor primi în data de 15 decembrie chenzina a II aferentã lunii noiembrie. Conducerea societãtii dã asigurãri cã existã resursele financiare necesare pentru plata salariilor, dar si pentru plata ajutorului de încãlzire a locuintei. “Subliniem faptul cã eforturile conducerii de a asigura fondurile necesare plãtii salariilor trebuie sustinute în contrapartidã de salariati pentru asigurarea productiei de cãrbune”, spune Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Monika BACIU