Sute de petrosãneni si-au depus dosarele pentru a beneficia de ajutoare de încãlzire. Chiar si asa, numãrul beneficiarilor este mai mic fatã de anul trecut.

Persoanele care se încadreazã în categoria beneficiarilor,d ar nu si-au depus încã dosarele pot face acest lucru pânã în luna martie.

“Am fost depuse 101 dosare pentru încãlzirea pe bazã de combustibil solid, lemn/cãrbuni, 96 de dosare pentru gaz, 67 de dosare pentru energia electricã si 42 de dosare pentru termoficare”, a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petrosani. Anul trecut, pentru perioada noiembrie 2015-martie 2016 numãrul dosarelor depuse a fost mai mare. “Pentru perioada noiembrie 2015-martie 2016 au fost depuse 103 dosare pentru încãlzirea cu combustibil solid, 133 de dosare la gaz, 71 pentru energia electricã si 53 pentru termoficare”, a mai spus sursa citatã.

În situatia în care consumatorii vulnerabili îndeplinesc conditiile de acordare pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încãlzirea locuintei se face începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele pânã la data de 20 a lunii respective si începând cu luna urmãtoare pentru cei care au depus documentele dupã data prevãzutã mai sus.

În sezonul rece 2016 – 2017 formularul de cerere pentru acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuintei cu energie termicã, energie electricã, gaze naturale ori  combustibili solizi sau petrolierii este unic, iar plata ajutorului pentru încãlzirea locuintei cu lemne se va realiza integral, pentru toatã perioada sezonului rece.

Monika BACIU