Anul 2017 aduce în Valea Jiului 270 de milioane de lei. Guvernul a aprobat un proiect de hotãrâre pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investitiilor întreprinderilor mici si mijlocii.

Valea Jiului face parte din proiectul pilot al Guvernului, iar în cadrul sedintei s-au alocat bani pentru ajutorarea zonei.

“Am promis, facem!! În sedinta de guvern va fi aprobatã schema de ajutor de stat pentru investitii de peste un milion de euro destinatã IMM-urilor pentru a stimula dezvoltarea capitalului autohton. Schema are un buget total de 900 milioane lei pentru perioada 2017 – 2020 iar din acest buget, aproape o treime, respectiv 270 milioane de lei sunt destinati pentru zonele pilot de dezvoltare integratã din Valea Jiului, Apuseni si Vaslui-Iasi. Deci, asa cum am promis când am fost în aceste regiuni, începând de anul viitor, fiecare va avea la dispozitie câte 5 milioane de euro pe an pentru investitii private de peste un milion de euro. Valoarea maximã a ajutorului de stat pentru o astfel de investitie este de 5 milioane lei, aproximativ tot un milion de euro. Aceasta însemna cã în fiecare dintre cele trei zone, în fiecare an pot fi finantate 4-5 investitii în noi fabrici sau diverse capacitãti de productie”, spune Ionel Dancã, consilierul premierului Dacian Ciolos.

Asa cum au declarat în repetate rânduri, reprezentantii Guvernului sustin cã Valea Jiului va avea prioritate la finantare. Zeci de milioane de euro sunt puse la dispozitia celor trei regiuni, Vaslui, Valea Jiului si Rosia Montanã, însã trebuie doar elaborate proiectele, iar acestea trebuie sã fie conforme cu normele europene.

Monika BACIU