Consiliul Local Vulcan a aprobat cuantumul si numãrul burselor ce urmeazã a fi acordate pe perioada anului scolar 2016-2017.  Elevii de la cursurile cu frecventã din învãtãmântul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performantã, de burse de merit, de burse de studiu si de burse de ajutor social.

Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si numãrul acestora se stabilesc anual prin hotãrâre a consiliului local, respectiv a consiliului judetean/consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti. Nu mai putin de 161 de elevi vor beneficia de burse de merit. Alti 120 de elevi vor beneficia de burse de studiu. La fel ca în toate localitãtile Vãii Jiului, si la Vulcan cele mai multe burse sunt cele sociale. Aici 442 de elevi vor beneficia în anul scolar 2016-2017 de burse sociale.

“Bursele de merit si bursele de studiu se acordã elevilor de la cursurile cu frecventã din învãtãmântul preuniversitar de stat , în functie de rezultatele obtinute la învãtãturã. Pentru elevii aflati în clasele de început ale învãtãmântului gimnazial, liceal sau profesional, bursele se acordã începând cu semestrul al II-lea iar pentru elevii aflati în celelalte clase ale învãtãmântului gimnazial, liceal sau profesional se acordã începând cu semestrul I al anului scolar. Bursele de ajutor social se acordã elevilor la cerere în functie de situatia materialã a familiei sau a sustinãtorilor legali. Acestea se acordã la începutul anului scolar si sunt revizuite semestrial, în functie de modificãrile intervenite în veniturile nete lunare ale familiei. În baza adreselor unitãtilor de învãtãmânt de pe raza municipiului Vulcan, se constatã cã un numãr de 442 de elevi vor beneficia de burse de ajutor social, 161  de elevi  vor beneficia de burse de merit si 120 de elevi vor beneficia de burse de studiu. Pentru încadrarea în limita fondurilor aprobate în bugetul de venituri si cheltuieli, propun spre aprobare bursa de ajutor social în cuantum de 60 lei/elev/lunã, 80 lei/elev/lunã pentru  bursa de studiu si 100 lei/elev/lunã pentru  bursa de merit”, spun autoritãtile locale de la Vulcan.

Monika BACIU