Luna decembrie are la Lupeni rezonantã cultural-artisticã. Pe tot parcursul lunii decembrie,  la Lupeni vor avea loc o serie de actiuni cultural artistice organizate de unitãtile de învãtãmânt din localitate si nu numai.

Toate acestea sunt organizate în ton cu sãrbãtorile de iarnã. Consiliul Local al municipiului Lupeni sustine financiar o parte din evenimente. Primele manifestãri au avut loc în 2 si 4 decembrie. În 14 decembrie vor avea loc douã spectacole de colinde crestine sustinute de Ducu Bertzi. Pentru organizarea acestui eveniment, Consiliul Local al municipiului Lupeni a alocat suma de 16.500 de lei.

În urmã cu câteva sãptãmâni, Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni declara cã îsi doreste sã transforme localitatea în capitala culturalã a judetului Hunedoara.

“Dorinta mea e sã transformãm Lupeniul în capitala culturalã a judetului Hunedoara. Beneficiem de Palatul Cultural Minerul, avem tot ce ne trebuie acolo, rezonantã, avem apartamente în care sã cazãm artistii, o salã foarte bunã unde sonorizarea este extraordinarã”, a declarat, în urmã cu câteva sãptãmâni, Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Monika BACIU