Complexul Energetic Hunedoara a plãtit sume importante pentru serviciile de telefonie mobilã si fixã. Sute de abonamente existã la nivelul societãtii energetice, mai ceva ca la o centralã telefonicã.  Pentru cele 390 de telefoane mobile si 100 de telefoane fixe, din bugetul societãtii se plãteau, lunar, 17.000 de lei. Noua conducere a Complexului Energetic Hunedoara a renegociat contractul, sustinând cã valoarea abonamentelor nu va depãsi, începând cu luna decembrie 7000 de lei.

“Societatea Complexul Energetic Hunedoara a plãtit lunar 17.000 lei pentru 390 telefoane mobile si 100 telefoane fixe. Începând de sãptãmâna viitoare, în urma renegocierii contractului pentru servicii de telefonie fixã si mobilã, aceste costuri nu vor depãsi suma de 7.000 de lei/lunã”, aratã un comunicat al Complexului Energetic Hunedoara. În plus, diferenta rezultatã din renegocierea contractului de telefonie va fi alocatã pentru achizitionarea materialelor necesare desfãsurãrii activitãtii de bazã, adicã extractia cãrbunelui si producerea energiei electrice. “10.000 lei vor putea asigura aproximativ 3 tone plasã metalicã sau 455 bride sau 30 mãsti de salvare e.t.c.”, mai aratã comunicatul CEH.

Potrivit tabelului preliminar al creantelor întocmit de fostul administrator judiciar al CEH, societatea are de plãtit restante cãtre TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS SA prin av. Mihaela Carmen Trutã si TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA suma de 8,998.26 lei, respectiv 25,729.52 lei.

Monika BACIU