Ziua Nationalã va fi marcatã în mare fel în municipiul Vulcan. Pe lângã parada militarã din care vor face parte veteranii în rezervã si în retragere, voluntarii, dar si un grup de elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazu” din Alba Iulia, slujba religioasã, ori cântecele patriote, administratia publicã localã pregãteste un moment unicat.

Gratie faptului cã anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Rãzboi Mondial, primarul Gheorghe Ile, român mândru pânã în mãduva oaselor, s-a gândit sã recompenseze eroii care si-au adus o contributie pentru formarea poporului român cu o  medalie.

”Pentru mine este o sãrbãtoare de suflet, si în acest context, cã anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Rãzboi Mondial, Consiliul Local si Primãria a emis în memoria celor care si-au jertfit viata o medalie care este pentru comemorarea acestor eroi ai neamului, totul pentru ca amintirea lor sã fie vesnicã pentru tinerii din ziua de astãzi. Este o formã de respect pe care o aducem noi, eroilor care au pierit în Pasul Vâlcan”, a spus primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Chiar dacã defilarea militarã de la Vulcan va fi una mai micã, decât în marile orase, de fiecare datã acest moment aniversar reuseste sã scoatã în stradã mii de vulcãneni dornici sã sãrbãtoreascã ziua nationalã.

Adina Pãduraru