Cea de-a IV-a editie a festivalului regional de muzicã folk va avea loc sãptãmâna viitoare la Vulcan. Promovat initial în semn de respect fatã de poetul Adrian Pãunescu, festivalul de folk ”Te salut generatie-n blugi”, a cunoscut o continuã apreciere, ajungând dintr-un simplu festival local de folk la stadiul de festival regional de muzicã si poezie.

“Evenimentul va avea loc în data de 3 decembrie 2016, ora 10.00, la cinematograful Luceafãrul din Vulcan”, spun organizatorii. Festivalul este organizat de Scoala Gimnazialã nr. 5 Vulcan – Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan, Scoala Gimnazialã Avram Stanca Petrosani – Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani si Primãria si Consiliul Local al municipiului Vulcan. Acest proiect îsi propune sã promoveze muzica folk în rândul tinerei generatii, oferindu-i posibilitatea de a se afirma prin intermediul literaturii si muzicii. Concursul „Te salut, generatie în blugi!” se va desfãsura pe trei sectiuni.

– Sectiunea I – recitare – din opera poetului Adrian Pãunescu

– Învãtãmânt liceal, sectiunea a II-a – interpretare muzicã folk – individual  si

– Sectiunea a III-a -Interpretare muzicã folk – grupuri.

Marele premiu (Trofeul Festivalului) – se acordã concurentului care a obtinut cea mai mare medie din concurs; Premiile speciale sunt cea mai bunã voce si cea mai bunã chitarã. Totodatã se vor acorda premiile I, II, III si mentiuni pentru fiecare sectiune, în functie de mediile obtinute.

Monika BACIU