Administratiile locale au demarat deja actiunea de amenajare a spatiilor din institutiile publice în care se va desfãsura scrutinul din 11 decembrie.

Atât camerele de supraveghere, cât si cabinele de vot vor fi amplasate conform normativelor si juristii sunt cei care fac acum toate demersurile necesare, mai ales cã instructajul celor ce vor participa la scrutin este în toi.

„Numãrul sectiilor de votare este acdelasi, ca si la alegerile anterioare. Adicã, la Petrosani avem 26 de sectii, sediile sunt aceleasi, DPADPP a început sã ducã, în locurile în care se vor organiza sectiile de votare, urnele, cabinele de vot, fãrã a stânjeni procesul de învãtãmînt, pentru cã, cele mai multe sectii sunt în scoli si nu putem încã sã intrãm  peste tot, dar le ducem în proximitatea lor, asa încât în jurul datei de 8 decembrie sã nu mai fie nicio sectie neamenajatã. Informaticianul, împreunã cu specialistii STS, au montat echipamentul necesar pentru ca operatorii din sectii sã poatã prelua cu tableta informatiile si sã le transmitã mai departe”, a declarat jr. Adrian Neagoe, secretar al Primãriei Petrosani.

Panourile electorale sunt primele care au fost montate pentru publicitatea electoralã, iar presedintii sectiilor de votare vor fi aflati în curând. „Conform HG care aprobã calendarul pregãtirii alegerilor parlamentare, ar trebui ca sâmbãtã, 26 noiembrie, sã fie organizatã tragerea la sorti la Tribunalul Hunedoara, asa încât vom afla si presedintii si loctiitorii sectiilor”, a mai precizat secretarul Primãriei din Petrosani. Deja a avut loc tragerea la sorti a operatorilor din sectiile de vot, iar acum serviciul de telecomunicatii speciale face instructajul operatorilor din Valea Jiului, Baru Mare si Pui.

Diana Mitrache