Alexandra Flavia Marcu este ambasadorul Turismului Românesc. Alpinista hunedoreanã Alexandra Flavia Marcu a fost premiatã de Autoritatea Nationalã pentru Turism si declaratã Ambasador al Turismului Românesc la Gala Turismului.

“As vrea sã multumesc judetului Hunedoara pentru cã de acolo sunt ei, iar hunedorenii m-au ajutat extraordinar de mult în acesti ani. Am reusit sã duc steagul Devei, al judetului si al României peste mãri si tãri, peste cei mai înalti vulcani”, a spus Alexandra Flavia Marcu la Gala Turismului Românesc. Alexandra Marcu a reusit sã escaladeze câteva dintre cele mai importante vârfuri montane din lume: Kilimanjaro (Tanzania), Pico de Orizaba (Mexic), Elbrus (Rusia) sau Damavand (Asia). Deveanca a urcat împreunã cu tatãl sãu, muntele Giluwe din Papua Noua Guinee, cel mai înalt vulcan din Australia si Oceania. Tânãra alpinistã este autoarea unei cãrti, „Alexandra si cei sapte vulcani – evolutie”, volum ce prezintã povestea expeditiilor montane.

Reprezentare de exceptie la Târgul de Turism al României 2016!

Numai în prima zi, sute de vizitatori au trecut pragul standului judetului Hunedoara la Târgul de Turism al României, editia 2016, de la Bucuresti. Prezentat într-o manierã modernã, elegantã si format din mai multe module reprezentative pentru cele 10 zone de atractie turisticã ale judetului, standul constituie unul din punctele de interes ale târgului. Standul a fost vizitat si de Anca Pavel-Nedea, presedinta Autoritãtii Nationale pentru Turism, care s-a declarat încântatã de creativitatea echipei hunedorene. Cuvinte de apreciere au venit si din partea vicepremierului Costin Borc, plãcut surprins de modul inedit de prezentare al principalelor puncte de atractie din judetul Hunedoara. Într-o replicã a matritei antice de la Sarmizegetusa Regia, demnitarul si vizitatorii care au trecut pe la stand au avut ocazia sã descopere zece dintre cele mai pretioase ”comori” ale turismului hunedorean.

La târg au fost prezente numeroase judete, asociatii si firme de renume international. Evenimentul a luat sfârsit în data de 20 noiembrie, iar standul judetului Hunedoara a putut fi vizitat în pavilionul C2 al complexului expozitional Romexpo.

Monika BACIU