Un bãrbat în vârstã de 68 de ani a ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani dupã ce a fost rãnit de tencuiala unui bloc. Fatada clãdirii s-a desprins în momentul în care bãrbatul tranzita zona. Omul a ajuns la spital cu o contuzie de umãr drept. Rãnile nu îi pun în pericol viata, însã incidentul putea fi mult mai grav.

“Am fost anuntati cã la blocul turn de pe strada Avram Iancu cade tencuiala. Echipele care s-au deplasat la fata locului au gãsit o persoanã de 68 de ani care a fost rãnitã de tencuiala care s-a desprins de pe imobil. Bãrbatul a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri din Petrosani. Potrivit pompierilor, aceasta este cea de-a doua solicitare de acest gen din ultimele douã zile. “Douã solicitãri de acest gen am avut în ultimele douã zile. Una din solicitãri a fost la blocul turn numãrul 85 de pe strada 1 Decembrie 1918”, a mai spus sursa citatã. Blocul unde s-a petrecut incidentul nu are asociatie, iar potrivit reprezentantilor Primãriei, responsabilul de bloc sau proprietarii sunt cei care rãspund pentru integritatea spatiului comun.

“Responsabilul de bloc este cel care rãspunde pentru aceste lucruri. Acolo unde nu existã nici responsabil de bloc, intrã în sarcina locatarilor sã întretinã spatiile comune. Noi nu avem nicio putere de a-i amenda pentru faptul cã nu întretin corespunzãtor fatada imobilului. Inspectoratul de Stat în Constructii poate da amenzi”, a declarat Daniel Visan, director executiv DADPP Petrosani.

Monika BACIU