Toate arterele rutiere sunt acoperite cu un strat de gheatã, iar luni dimineatã s-a circulat în conditii de iarnã pe majoritatea arterelor din Valea Jiului.

Zãpada a rãmas pe carosabil si a înghetat din cauza temperaturilor scãzute, iar asta a îngreunat enorm circulatia masinilor, dar si a pietonilor. Pe calea feratã, însã, nu au fost întîrzieri mai mari decât cele obisnuite si, cea mai mare întârziere a avut-o trenul Bucuresti – Cluj, care a sosit la Petrosani cu o întârziere de 30 de minute.

Potrivit drumarilor, nu avem artere închise, însã sunt zone în care starea drumurilor este proastã si este indicat sã fie evitate aceste rute, dacã nu aveti masini echipate de iarnã. „Pe DN7A între km 86+601  si 105+120 Obârsia Lotrului – Petrosani, zãpada este de 2 cm si este îmbibatã cu material antiderapant. Pe DN7A între  km 40+000  si 86+000 Vidra/VL limita jud./HD, zapada are între 1-3 cm”, se aratã pe site-ul CNADR.

Trenurile au sosit si ele cu întârzieri, dar nu mai mari de o jumãtate de orã. Situatia este fãrã precedent, mai ales cã vremea a fost extrem de rea, însã, nu s-au înregistrat întârzieri foarte mari. În statia CFR Petrosani, trenul Bucuresti – Cluj a ajuns dupã 30 de minute, iar Constanta – Arad cu 25 de minute întârziere, restul având sub 15 minute întârziere.

Diana Mitrache