Podul care duce nicaieri ar putea avea, in sfarsit, o utilitate

Primaria Petrila ar vrea sa dea, in sfarsit, o utilitate, unui pod care duce nicaieri. Un proiect demarat inainte de 1989, pe care Revolutia l-a prins nefinalizat si care apoi a fost abandonat.

La intrarea in Cheile Jietului, peste DN7A, un pod starneste uimirea trecatorilor. Practic, este o constructie nefinalizata, un pod care duce nicaieri, in prelungirea unei bucati de drum forestier.

Iar daca nimeni nu se va implica, este foarte posibil ca acesta sa se prabuseasca in curand peste masinile care trec pe dedesubt.  Vorbim despre un proiect demarat inainte de 1989, cand autoritatile de la acea vreme au intentionat sa amenajeze o cale de acces directa catre exploatarile forestiere si catre fanaturile din zona Curmatura, cum este cunoscuta de catre localnici.

Revolutia din 1989 a prins proiectul nefinalizat, iar apoi acesta a fost complet abandonat. Podul apartine acum de ocolul Silvic Petrosani insa nu este utilizat si asta pentru ca se opreste chiar la marginea Jietului si nici macar firul de apa nu il traverseaza.

Edilii din Petrila, pe raza carora se afla constructia, ar vrea, insa, sa ii dea o utilitate, inainte ca podul sa se prabuseasca, mai ales ca deja au disparut bucati bune din balustrada acestuia.

„Constructia a inceput, intr-adevar, inainte de 1989, iar podul este al celor de la Ocolul Silvic Petrosani. Noi incercam, in aceasta toamna, sa prelungim podul si sa mai construim macar un picior, asa incat sa poata trece oamenii cu carutele sau masinile mici, cu posibilitatea de a amenaja si un drum forestier pana la proprietatile cetatenilor”, a declarat primarul orasului Petrila, Ilie Paducel. Accesul se face din drumul national, printr-o bucla, ori din zona Cabanei Mija. Paducel spune ca, daca acest lucru se va realiza, iar fi mult mai simplu pentru oameni sa coboare fanul catre gospodariile lor.

Carmen Cosman

 

Advertisements