Un bãrbat din Valea de Brazi-Uricani si-a bãtut un consãtean pânã aproape cã l-a omorât si a fost arestat preventiv de judecãtorii Tribunalului Hunedoara. Procurorii îl acuzã pe agresor de tentativã de omor.

Potrivit procurorilor între cei doi consãteni din cãtunul Valea de Brazi exista un conflict mai vechi iar la finele sãptãmânii trecute, agresorul s-a dus la locuinta victimei ca sã-i cearã socotealã. Cei doi se ciondãneau pe o proprietate si imediat a izbucnit scandalul.

Anchetatorii spun cã Romosan Ion Gheorghe a pus mâna pe o rangã metalicã si a lovit victima cu putere, dar nu s-a oprit chiar dacã era la pãmânt.

”Din cercetãrile efectua­te pânã în prezent, au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilã cã în data de 09.11.2016, în jurul jurul orei 16,00, pe fondul unei stãri conflictu­ale preexistente, în timp ce se afla pe proprietatea persoanei vãtãmate Dinea Cornel de pe raza municipiului Uricani, localitatea Valea de Brazi, în zona cunoscutã sub denumirea Seci, inculpatul Romosan Ion Gheorghe a aplicat persoanei vãtãmate mai multe lovituri cu o rangã metalicã în zona toracelui si a membrelor, în timp ce persoana vãtãmatã se afla cãzutã la pãmânt, cauzându-i leziuni traumatice (…) ce necesitã 40 — 45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare si care au pus în primejdie viata persoanei vãtãmate”, sustin procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara.  Agresorul a fost arestat preventiv pe o perioadã de 30 de zile pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã la omor. Romosan Ion Gheorghe le-a cerut magistratilor Tribunalului Hunedoara sã-l plaseze în arest la domiciliu sau chiar control judiciar, desi si-a bãtut consãteanul atât de crunt încât va sta tintuitã la pat cel putin o lunã si jumãtate.

Maximilian Gânju