Au bãtut pasul pe loc si doar mici portiuni din lucrarea de pe DN 7A între Petrosani si Voineasa au fost reabilitate. Drumarii spun cã mãcar ce s-a realizat s-a fãcut bine si îsi pun nãdejdea cã tronsonul va fi bun la primãvarã.

„Sigur, în ceea ce înseamnã reabilitarea drumului, lucrãrile sunt întârziate, dar asta nu înseamnã cã ce s-a  fãcut pânã acum nu s-a fãcut foarte bine. Calitatea lucrãrilor este foarte bunã, doar cã sunt în întârziere, dar în primãvarã sperãm sã înceapã repede lucrãrile, ca sã finalizãm si acest drum”, a declarat Ion Tudor, sedul Districtului Gorj al CNADR. O verificare în teren a avut loc acum câteva sãptãmâni si drumarii au spus cã acolo unde nu s-a lucrat si drumul este degradat, gropile au fost astupate. Asta, âîn conditiile în care artera este intens circulatã în sezonul de iarnã de cei care merg în statiunea Transalpina.

„A fost o întâlnire în zonã cu reprezentantii de la Regionala Timisoara, cea de a Craiova si cele douã sectii Târgu Jiu si Hunedoara – Deva si bineînteles si Politia rutierã Hunedoara. Au fost stabilite câteva mãsuri concrete de punere în ordine a drumului în vederea circulatiei pe timpul iernii. Au fost podete de finalizat, care erau deschise si unde nu este asfalt s-a pus piatrã spartã, asa încât sã se poatã efectua si deszãpezirea”,  a mai precizat Ion Tudor.

Drumarii spun cã si în aceastã iarnã, deszãpezirea va fi fãcutã de sectia Deva pe tronsonul din judetul Hunedoara, iar lucrãrile au fost sistate pânã în primãvarã. Proiectul ar trebui sã fie finalizat anul viitor, iar lucrãrile au loc în 5 puncte de pe traseu, în zonele în care apa a mâncat terasamentul la inundatii, dar si în zonele din defileu.

Diana Mitrache