Melczer, Nica si Giurgiu conduc ce a mai rãmas din CEH

Mutãri spectaculoase la Complexul Energetic Hunedoara care îl are acum în frunte pe Michael Melczer, un om ce provine din mediul de afaceri si care a gestionat o firmã ce a avut mereu contracte cu firma la a cãrei cârmã se aflã începând din 2 noiembrie. Mai mult, ca sã fie si mai uluitoare schimbarea, dupã ce Cosmin Chiuzan a plecat, pentru cã la 1 noiembrie i-a expirat mandatul de director general, CEH are si doi directori generali adjuncti, care îl vor seconda pe Melczer.

„Conducerea  este formatã din domnul Michael Melczer, director general, Nica Petre  director general adjunct pe partea de minerit si domnul Horia Giurgiu, director general adjunct pe partea de energie”, a declarat Darius Câmpean, presedintele sindicatului Muntele. Cei trei care au preluat Complexul Energetic Hunedoara aduc în premierã si cele douã noi posturi, special înfiintate pentru Nica si Giurgiu. „Nu am avut pânã acum niciun post de director adjunct. Ele se vor înfiinta cu data 2 noiembrie 2016, din ce stiu eu si tot atunci se vor face si numirile celor doi pe functii”, a mai spus presedintele sindicatului Muntele.

CEH în faliment nedeclarat cu un director general, doi adjuncti si doi administratori

CEH pare a functiona pe principiul “de câti politisti e nevoie sã schimbi un bec”. La CEH e nevoie de cinci oameni, oficial, pentru a fi condus. Structura de conducere a societãtii s-a schimbat. A fost numit un nou director general si doi directori adjuncti. Acestora li se adaugã un administrator judiciar si încã unul special. Astfel, CEH este condus la acest moment de cinci persoane si multe entitãti… din interiorul si din afara acesteia.

1-1

Condus spre ce si ce cine?

Spre ce va fi condus Complexul Energetic Hunedoara rãmâne de vãzut. Spre falimentul care în momentul acesta pare a fi inevitabil sau spre o posibilã redresare care însã implicã închiderea unor unitãti miniere si a unor grupuri. Potrivit surselor noastre este nevoie de doi directori adjuncti tocmai pe acest considerent. Existã premisele separãrii activitãtii miniere de cea energeticã, astfel cã unul dintre directorii adjuncti va coordona activitatea minierã, iar cel de-al doilea activitatea energeticã.

Horia Giurgiu, acuzat de furt

Horia Giurgiu, unul dintre noii directori adjuncti ai Complexului Energetic Hunedoara, este acuzat de furt intelectual. Acesta alãturi de alte trei persoane a sustinut cã a brevetat o inventie pentru care a primit 300 de milioane de lei în anul 2003. Nouã ani mai târziu, la data de 28 septembrie 2012, Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci (OSIM) a publicat în Buletinul Oficial decizia de anulare a brevetului de inventie obtinut de autorii prof. dr. ing. Vaida Victor, ing. Francisc Egyed, dr. ing. Laurean Manea, ing. Horia Giurgiu, dr. ing. Valentin Brânzea, si sing. Nicolae Panta. Asta dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit – definitiv si irevocabil – cã inventia nu apartine celor sapte autori.

Nica, de la sindicat la administratie

Petre Nica a ajuns de la conducerea sindicatului Muntele, direct la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Timp de patru ani acesta s-a aflat în fruntea organizatiei sindicale, iar dupã demisia sa surprinzãtoare si intrarea în politicã, acesta a avansat si pe linie profesionalã. A ajuns director adjunct al CEH. Petre Nica a fost presedinte al sindicatului Muntele pânã luna trecutã, când a demisionat si s-a apucat de politicã. De-a lungul perioadei în care a fost la conducerea sindicatului, lui Nica i s-a reprosat ca a reusit „performanta” sã negocieze cel mai slab contract colectiv de muncã, iar minerii au pierdut o bunã parte din drepturile si facilitãtile pe care le aveau.

Michael Melczer, de la mediul privat, la consilier al directorului si acum director general

Michael Melczer a avut o ascensiune fulminantã într-o companie a cãrei prãbusire a fost evidentã. Acesta a plecat în urmã cu un an din fruntea unei companii private pentru a deveni consilier al directorului general al Complexului Energetic Hunedoara. Melczer a ajuns angajat al CEH relativ recent, in anul 2015, când a fost adus consilier personal al directorului general de la vremea respectivã, dupã ce ani la rând a lucrat în mediul privat, mai exact a fost mâna dreaptã a lui Aurelian Serafinceanu în cadrul consortiului Gerom. Apoi, în urma reevaluãrii organigramei, Melczer a fost detasat la Mina Livezeni. Acum, se reîntoarce la Complexul Energetic Hunedoara pe post de director general.

Societatea mai este administratã de un administrator judiciar provizoriu si de un administrator special, Bogdan Stãnescu. Astfel, cinci persoane conduc, oficial, CEH. Neoficial, CEH este în derivã si condus din umbrã spre faliment.

Monika BACIU
Diana MITRACHE

Advertisements

19 comentarii la „Melczer, Nica si Giurgiu conduc ce a mai rãmas din CEH

 • 1 noiembrie 2016 la 19:28
  Permalink

  In ziua de 1 Noiembrie sa infintat CEH si tot pe 1 Noiambrie ati omorat CEH-ul.NICA PETRE = IUDA,( putin spus iuda) .Ai tradat 840 de suflete pentru pozitia de director general.Iuda a tradat doar un suflet,isus hristos.Esti mai pacatos decat iuda.

 • 1 noiembrie 2016 la 19:34
  Permalink

  Deci gata cu mineritul in valea jiului, dragi mineri uitati-va la IRUMP Petrosani si vedeti ce a ajuns, totul la fier vechi. Pregatiti-va pentru ce va urma.Acolo a fost Melczer mare sef. Acum sa vada minerii ce au platit si au sustinut ani de zile la sindicate. Nica va facut ca la gara ca asta a a urmarit de ani de zile, sa ajunga mare sef peste cnh. Dragoi a fost mic pui pe langa asta. Un munte de tupeu, aroganta si incompetenta. Niste ciolanari si oportunisti. Oare chiar noi minerii ne meritam soarta?

 • 1 noiembrie 2016 la 19:38
  Permalink

  Dumnezeu nu doarme. Nu bate nici cu bata nici cu pixu de la gazetadedimineata.

 • 1 noiembrie 2016 la 19:47
  Permalink

  Aceasta conducere si-a negociat functiile la negocierile de la Vila Melinda. Acolo s-au purtat negocierile. Bhai golanilor credeti ca nu va iasa mizeriile la iveala?

 • 1 noiembrie 2016 la 19:59
  Permalink

  Chiuzan a facut cea mai desteapta miscare. Om serios si cu verticalitate. A stiut cand sa renunte. Un baiat finut si destept. Cat despre ceilalti din poza tragem concluziile dupa cum zambesc. S-au vazut pe functii ca porcii la valau. Rad ca au de ce dar cine rade la urma rade mai bine.

 • 1 noiembrie 2016 la 20:16
  Permalink

  Acu sa te ti mai nene ma ca a venit dracu si cu fisu la sefia C.E.H. gata cu mineritu in VALEA JIULUI .Adio si n-am cuvinte .Baieti astia ne vand la fier vechi cu totul .

 • 1 noiembrie 2016 la 21:08
  Permalink

  Chiuzan a plecat dar a pus botul la ,,disponibilizare”, nici un sef nu a iesit ,a aruncat amaratii care si-au bagat dosarele de pensionare.Bila dupa ce esti un papagal ,la plecare ai marit si salariile sefilor .Rusine.In ianuarie va veni Marea Ordonanta care va inchide tot mineritul .Amin.

 • 1 noiembrie 2016 la 21:20
  Permalink

  melczer este unul din cei care au pus sechestru pe activele cnh atunci cand era la gerom si acum cu ajutorul masonilor a ajuns aici , in ceea ce priveste pe nica in toate preliminariile a afirmat ca odata implinite conditiile de pensie va fi primul care renunta , aceiasi poezie am auzit-o de la ciubotaru , sunt curios sa vad cat rezista aceasta echipa manageriala …. apropo din aceasta echipa lipseste cineva …. zamfir

 • 1 noiembrie 2016 la 22:34
  Permalink

  poze cu oti,ba fraierilor,votati-l pe nica si pmp,lume bolnava in care hotii au de toate sicei ce trudesc sunt doar simplii prosti

 • 1 noiembrie 2016 la 22:59
  Permalink

  Deocamdata sa vedem poate face treaba buna Petre Nica si salveaza mineritul . Succes !

 • 2 noiembrie 2016 la 00:06
  Permalink

  Asa este poate salveaza Nica mineritul . Avem incredere in el .

 • 2 noiembrie 2016 la 05:51
  Permalink

  Imi vine sa vomit! Ce scarbos!!!! Efectiv, dar inchideti dracu odata CEHul si terminati, mai trebuie platiti iudele astea!!!! Rusine!

 • 2 noiembrie 2016 la 07:27
  Permalink

  Serafinceanu la conducerea CEH. Mama cati bani va face din fierul vechi pe care il va scoate din mine in 2-3 ani dupa inchiderea CEH. ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT. 🙂 Minieri ati luat PUIE de la guvernul lui Iohannis.

 • 2 noiembrie 2016 la 09:16
  Permalink

  Petre Nica va salva mineritul , va convinge guvernul sa acorde bani pentru finalizarea de 4% din investitile de la Termocentrala Paroseni . Trebuie sa aduca fonduri europene nerambursabile pentru schimbarea coductelor de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .

 • 2 noiembrie 2016 la 09:54
  Permalink

  Dragi mineri, aveti doua alternative !!! Ori crapati,ori va adunati si maturati Combinatul (CNH) de toate lichelele si increngaturile de acolo !! S-a ajuns sa fie mai multi angajati in CNH decit in subteran !! Bravo voua !! Va meritati soarta .

 • 2 noiembrie 2016 la 11:48
  Permalink

  prima alternativa este viabila:))

 • 2 noiembrie 2016 la 11:49
  Permalink

  si acum il pupi in dos?

 • 2 noiembrie 2016 la 11:50
  Permalink

  in 2-3 ani? este prea mult ,poate vrei sa spui din ianuarie

 • 3 noiembrie 2016 la 14:39
  Permalink

  Deci, sa intelegem ca asa se face restructurarea si reorganizarea , trimiti acasa peste 800 de amaratii care au familii de intretinut , copii la scoala , ca sa infiintati doua posturi de director general adjunct cu salarii de zeci de mii de lei .
  Vreau sa va intreb …. unde sunt reducerile de cheltuieli si salarii ? Asa se face salvarea CEH si a Vaii Jiului ?
  Rusine sa va fie .
  Hunedoara suntem noi , parca asa striga?i cu ceva vreme în urma domnule Nica . Care Hunedoara, care noi ? V-a?i urm?rit doar interesele. Dac? nici acum mineri ( indiferent de sindicat) ?i Valea Jiului ,nu iau masuri împotriva voastr? ,atunci ne meritam soarta

Comentariile sunt închise.