ApaServ administreazã aproape 600 de kilometri de retele în Valea Jiului

Sute de kilometri de retele de apã potabilã, canalizare, dar si alte sisteme specifice sunt administrate de Apa Serv Valea Jiului. Pentru ca apa sã ajungã potabilã la robinete, aceasta trece prin sute de kilometri de conducte. Mai precis, societatea de apã are în administrare nu mai putin de 594,542 km de retele de alimentare cu apã.

Abonatii SC ApaServ Valea Jiului au consumat doar jumãtate din cantitatea de apã introdusã în sistem. Reprezentantii societãtii de apã din Valea Jiului fac un bilant de activitate al primelor sase luni din acest an. Astfel, ApaServ cumpãrã apa brutã de la AN Apele Române, care mai apoi trece printr-o serie de procese astfel încât sã devinã potabilã.

“În perioada ianuarie – iunie 2016 a fost supusã tratãrii, în statiile de tratare apã apartinând SC ApaServ Valea Jiului, o cantitate de apã brutã de 7.865 mii m3. Tinând cont de consumul tehnologic din statiile de tratare a apei rezultã cã s-a introdus în sistem o cantitate de apã potabilã de 7.393 mii m3, apã folositã pentru asigurarea alimentãrii tuturor utilizatorilor din orasele Vãii Jiului precum si pentru întretinerea sistemelor de alimentare cu apã si de canalizare. Astfel la finele semestrului I al anului 2016 s-a înregistrat uzn grad de folosintã al apei de 57%”, aratã cei de la ApaServ Valea Jiului într-un raport de activitate.

Oficialii Apa Serv Valea Jiului au si o explicatie în ceea ce priveste folosinta redusã a apei.  “Cu toate mãsurile luate de societatea noastrã pentru reducerea pierderilor de apã (identificarea consumurilor ilicite, verificarea aparatelor de mãsuri si bransamentelor la punctele termice si unitãtilor miniere, remedierea neetanseitãtilor, dezafectarea retelelor vechi, reabilitãri din surse proprii, managementul presiunilor pe aductiuni, tot se mentine un nivel ridicat al pierderilor de apã de cca. 43% din cauza vechimii retelelor”, mai aratã cei de la ApaServ.  În acest sens, pentru a elimina pierderile, societatea de apã din Valea Jiului va continua procesul de reabilitare si extindere a sistemelor de apã si canal.  “Având în vedere nivelul ridicat al pierderilor din sistemul de alimentare cu apã administrat de SC ApaServ Valea Jiului se continuã aplicarea programului de mãsuri cuprins în procedura “Strategia operationalã privind controlul si reducerea pierderilor de apã” întocmit si aprobat de conducerea societãtii”, mai aratã raportul ApaServ Valea Jiului.

Sute de km de retele

ApaServ Valea Jiului are în administrare sute de kilometri de retele de apã potabilã, dar si de canalizare.  „Societatea a avut în administrare în semestrul I al anului 2016 un numãr total de 594,542 km de retele de alimentare cu apã din care 355,410 km retele de distributie a apei, 131,790 km conducte de aductiune si 107,342 km bransamente. Numãrul mediu de utilizatori în perioada ianuarie – iunie 2016 a fost de 40.768 din care 32.899 abonati la încasare directã,  5.220 prin asociatii de proprietari si 2.469 agenti economici si institutii publice”, mai aratã raportul.  Astfel, societatea de apã prin serviciile prestate a asigurat apã potabilã unui numãr mediu de 85.720 persoane, înregistrându-se un consum specific de 2,44 mc/pers/lunã.

Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „ApaServ administreazã aproape 600 de kilometri de retele în Valea Jiului

 • 31 octombrie 2016 la 20:59
  Permalink

  Modernizari sau tot facut dea lungul anilor dar pretul la apa nu a mai scazut .

 • 1 noiembrie 2016 la 08:36
  Permalink

  nota 10 ptr posibilitatea de a plati consumul de apa online.

 • 1 noiembrie 2016 la 09:16
  Permalink

  Vrem ieftinirea apei .

Comentariile sunt închise.