Doi barbati, tata si fiu, au ajuns la Spitalul de Urgenta din Petrosani dupa ce s-au electrocutat in timp ce erau la cosit iarba.

Incidentul a avut loc ieri in jurul orei 11, in apropiere de statia de ventilatoare a Exploatarii Miniere Livezeni. Imediat la fata locului a ajuns o echipa de paramedici SMURD care a acordat primele ingrijiri celor doi raniti, iar apoi au fost dusi la Unitatea de Primire Urgente din cadrul SUP.

„Noi am fost solicitati sa intervenim la salvarea a doua persoane care, din primele date, se electrocutasera in zona minei Livezeni. Cele doua victime erau in viata si au fost transportate la Spitalul de Urgenta Petrosani”, a precizat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani. Cei doi barbati sunt in afara pericolului pentru moment si au suferit arsuri in urma electrocutarii. Medicii i-au internat pentru tratament si supraveghere. Barbatii s-au electrocutat in timp adunau fanul cosit dupa ce, in loc sa foloseasca o barna de lemn, au vrut sa puna o teava metalica la cladirea capitei. Cand au ridicat teava aceasta a ajuns in preajma firelor de inalta tensiune si s-a produs un arc electric, a explicat directorul medical al SUP, dr. Nicolae Ciugulea.

Maximilian Ganju