Cei 15 sportivi, la cele trei categorii de vârstã, de la Clubul Sportiv Scolar Petrosani, au “ras” toate medaliile, plus medalia de aur cu calificativul “exceptional”, din prima zi de concurs a Campionatului National de Gimnasticã Aerobicã, editia XXI, care a avut loc la Complexul Olimpic “Sydney 2000”, Izvorani.

În perioada 20-30 octombrie, a avut loc la Bucuresti, la Complexul Olimpic “Sydney 200” Izvorani, a XXI-a editie a Campionatului National de Gimnasticã Aerobicã, la care au participat 11 cluburi sportive din tarã, cu echipe la toate categoriile de vârstã,  19 probe de concurs. CSS Petrosani a participat cu 15 gimnasti…

CSS Petrosani a fost si este unul de temut în plan national printre cluburile cu clase de gen, desi nu este unul cu puterea financiarã a Bucurestiului, Iasului etc. Prin culisele antrenorilor au fost destui fairplay si au recunoscut cã dacã nu ar fi existat juniorii de la Petrosani, probabil bucurestenii, în mod special, care le-au stat mereu în coste, nu ar fi ridicat stacheta cunoscându-si adversarii…

Cei 15 gimnasti de la CSS Petrosani, antrenati de un profesionist în domeniu – exigent, care stie cum ce “se manâncã” performanta si care a dat marilor cluburi si lotului national sportivi care au devenit campioni mondiali -, Elena Becze, erau fericiti dupã ziua de sâmbãtã, prima zi a Concursului National. Roadele muncii si talentului au fost culese, toate locurile podiumului le-au apartinut, plus medalia de aur cu felicitãri si calificativul de “Exceptional”  la trio, categoria a 2-a de vârstã.

Si toate acestea, dupã ce câtiva copii ai clasei de gimnasticã aerobicã a Elenei Becze au plecat la alte cluburi din tarã sau în Marea Britanie, cum a fost cazul lui Eric Deli, care a fost imediat inclus în Federatia Internationalã de Gimnasticã englezã, datoritã înaltei pregãtiri de la Petrosani. Cu copii noi, în douã luni, scoala de gimnasticã de la Petrosani a scos sportivi care s-au aflat, sâmbãtã, pe podium. Alãturi de apreciatul antrenor a venit un profesor, Annelore Karina Imling, care se dovedeste extrem de pretios, formând cu Elena Becze o echipã care se completeazã perfect.

La Campionatul National de Gimnasticã Aerobicã, antrenorul de la CSS Petrosani, Elena Becze a fost aleasã sã tinã discursul si sã depunã jurãmântul în numele tuturor antrenorilor din tarã…

3-1

Rezultate dupã prima zi de concurs, 29 octombrie 2016

Medalia de aur, cu calificativul exceptional, categoria a 2-a, trio: Elena Nicoleta Patrichi, Andreea Selena Sotângã, Daniel Tavoc.

Locul I, categoria a 3-a, grup:Andreea Noemi Clausman, Vlãdut Valentin Popa, Andra Mãdãlina Dãnilã, Alexandra Maria Popa, Daniel Andrei Anton.

Locul II, categoria a 2-a, individual masculin: Daniel Tavoc.

Locul III, categoria a 3-a, grup: Ioana Amalia Badea, Adina Elena Istrate, Andrei Ionut Dan, Denisa Nicoleta Giol, Georgiana Marinela Chelaru.

De la pãrinti si sportive am aflat cã felicitãrile, aprecierile au curs, iar campioana modialã la gimnasticã aerobicã, Bianca Becze, a fost alãturi de echipa sa de suflet de la Petrosani. Am mai flat cã arbitrajul, prin decizii, a recunoscut valoarea, desi gimnastica aerobicã presupune o oarecare dozã de subiectivism din partea arbitrilor pentru cã pe lângã dificultatea exercitiului, o mare parte a acestuia o ocupã partea artisticã, lucru ce i-ar fi motivat sã incline balanta în favoarea… agreatilor. Nu s-a întâmplat, pentru cã ceea ce este de înaltã calitate+artã, se spune cã si lui Dumnezeu îi place!

Update

Ziua a doua de concurs, 30 octombrie 2016:

14859446_1479761875387247_143221686_o

Locul I, categoria a 2-a, perechi:
Elena Nicoleta Patrichi, Daniel Tavoc.

Locul II, categoria a 2-a, perechi:
Andreea Selena Sotanga, Darius Branda.

Locul I, categoria a 3-a, trio:
Andreea Noemi Clausman, Alexandra Maria Popa, Madalina Andra Danila.

Locul II, categoria a 3-a, trio:
Georgiana Marinela Chelaru, Ioana Amalia Badea, Denisa Nicoleta Giol.

Locul I, categoria a 3-a, perechi:
Ioana Amalia Badea, Daniel Andrei Anton.

Locul II, categoria a 3-a, perechi:
Andreea Noemi Clausman, Vladut Valentin Popa.

CSS Petrosani, rezultate finale la Campionatul National de Gimnastica Aerobica, 2016:

TOTAL – 11 MEDALII:  5 DE AUR, 4 DE ARGINT, 2 DE BRONZ.

Ileana Firtulescu