Municipalitatea de la Lupeni va încheia un protocol de colaborare cu Bursa Românã de Mãrfuri. Motivul este achizitionarea unor servicii sau produse la preturi mai mici, fapt care duce si la reducerea cheltuielilor realizate de administratia localã de la Lupeni.

“În vederea reducerii cheltuielilor, municipiul Lupeni, în domeniul energiei electrice si a gazului metan, am identificat posibilitatea achizitionãrii acestora în mod liber prin intermediul Bursei Române de Mãrfuri. Aceastã intentie presupune dobândirea calitãtii de membru afiliat al Bursei Române de Mãrfuri printr-o hotãrâre a Consiliului Local al municipiului Lupeni în care sã se aprobe adererea unitãtii administrativ-teritoriale la respective institutie. Precizez faptul cã aderarea ca membru afiliat se face fãrã costuri si fãrã cotizatii, presupunând posibilitatea municipiului Lupeni sã tranzactioneze printr-un broker propriu si sã achizitioneze mãrfurile pe care este interesat, la preturile pietei libere.

Potrivit prevederilor legale sI a regulamentelor în vigoare, municipiul Lupeni va putea achizitiona mãrfuri pentru sine si pentru institutiile subordinate reducându-se astfel în mod clar cheltuielile cu energia electricã si gaz metan necesar încãlzirii în sezonul rece”, aratã Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  La nivelul Vãii Jiului sI alte institutii publice au aderat la Bursa Românã de Mãrfuri. Prima care a dat startul a fost Primãria Petrosani care în urmã cu trei ani a cumpãrat energie electricã de pe Bursa Românã de Mãrfuri.

Monika BACIU