Trãdarea sustinãtorilor si beneficiile trãdãrii pentru PSD-isti

Faptul cã se duce pe apa sâmbetei votul de la alegerile locale în ceea ce priveste pe primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã, si presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, prin desemnarea lor pe locuri eligibile pentru alegerile parlamentare, a produs supãrare pânã la încãierare la Lupeni, iar la judet multi si-au frecat mâinile a bucurie cã scapã de o situatie ca o „hainã vintage prea uzatã”. „Pupila” lui Laurentiu Nistor, aflatã si ea pe lista Camerei Deputatilor, a avut ca efect hotãrârea unora, vocalã sau tacitã, de a nu face campanie electoralã…

În timp ce politicienii duc rãzboaie ale comunicatelor, dupã ce si-au întocmit liste ale candidatilor  pentru Camera Deputatilor si Senat, pe cei de jos – votantii – nu-i întreabã nimeni, desi sondajele, studiile aratã cã îsi doresc „lideri” noi, oameni preocupati de natie, de popor si de tarã, de stoparea devalizãrii pe toate palierele etc.

Dupã alegerile locale, cetãtenii si-au zis „asta e, sã vedem cine si ce o fi la alegerile parlamentare”. La momentul desemnãrii candidatilor pentru aceste alegeri tocmai pe cei care au fost alesi la locale, au fost destule nemultumiri, cel putin în Valea Jiului, la Lupeni, care pare o zonã închisã din care nu rãzbate nici pâs.

De noul primar, Cristian Resmeritã, lupenenii pãreau entuziasmati vãzând cum localitatea se transformã, cum iasã încet-încet din lâncezealã, din acea stare de oras prãfuit si sãrac. De când Cristian Resmeritã si presedintele Consiliului Judetean si seful PSD judetean, Laurentiu Nistor, au apãrut pe listele pentru parlamentare, oamenii au început sã cârteascã, apoi sã acuze de trãdare, ba chiar de joc politic destept, dar urât, parsiv pentru acumulare de capital politic. Taberele sunt împãrtite. Unii îi gãsesc scuze actualului primar, cum cã prost ar fi  sã nu-si doreascã sã mergã la Bucuresti, altii îl numesc de-a dreptul trãdãtor al încrederii lor, al sperantei cã în sfârsit au gãsit un om cãruia îi pasã de lupeneni.  Tensiunile între tabere chiar au degenerat si o familie de „rromi cu stare” au bruscat un bãrbat si pe fiul acestuia, pe str. Nicusor Gociu, ca urmare a opiniilor divergente.

2-1

„Pãi cum sã nu zic cã-i trãdãtor, Cristi, cu seful lui, Nistor? Pãi eu am votat, am ales pe el si PSD si eram bucuros cã face treabã, cã la judet sunt cei mai seriosi si nu se ceartã ca tiganii cum fac ceilalti din celelalte partide si acum aflu cã vor pleca. Pãi ce fac ei aici cu noi? Noi suntem prostii, aici e de treabã multã. La parlament pâinea e mai albã si-s domni. Mai voteazã dracu!” – Ioan R., 48 de ani, miner pensionar din anul 2014.

„Când am zis cã am nimerit pimarul care sã ne scoatã din rahat, acu ne întorce spatele, cã Bucurestiul  nu e Lupeniul si noi rãmânem tot ca prostii. Pentru dl. Cristi Resmeritã am votat, dar si pentru seful de la judet (Laurentiu Nistor  – n.n.), cã ne-a zis sã fie multi consilieri ca sã fie sef unul PSD ca sã sprijine Lupeniul, planurile alea de care zicea cã trebe pentru oras. Pãi si dacã pleacã ce facem? Iar votãm primar? N-am crezut cã-si bat joc de noi. Aveam si noi o sperantã, cã uitati ce treabã face. N-au mai  fost în Lupeni asa lucrãri si nici n-o sã mai fie. Eu cred cã ne-a mintit… El stia cã pleacã. Sã dea Dumnezeu sã nu fie asa, dar El e sus si vede” – Gheorghe H., Lupeni, 63 de ani.

„Nu pot sã cred nici acum. Pãi eu când fac o treabã, trec la alta si asa merg mai departe, nu mã întorc înapoi s-o fac iarã cã însemnã cã-s prost. Pãi noi când am votat primarul, chiar am crezut cã dl. Cristi meritã chiar dacã multi spuneau cã suntem prosti cã va fi ca tatã-sãu, ca apa de ploaie. Si a meritat, cã uitati ce face. Lupeniul e alt oras si-i numa la început. S-o luat dupã ãia mari din PSD, cã si cel de la judet face la fel. Tot ei, tot ei, de parcã n-au mai fost altii si s-au terminat PSD-istii. Chestia aia cã noi putem prin vot sã schimbãm în bine treaba, se vede cã-i aburealã. Am ales, si ce?! E bun, se vede, dar se duce la dracu în Parlament si eu, noi ãstia o luãm de la cap?” – Marius-Mario V., care s-a recomndat ca fiind „mic investitor cu mari sperante spulberate”, din Lupeni.

La Lupeni, printre votantii actualului primar e supãrare dar si tensiuni nãscute din candidatura la Senat a celui „care ne-a dat sperante”, pe de-o parte, o altã parte pare sã nu stie sau sã nu intereseze. Cât priveste candidatura la Camera Deputatilor a presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara si presedinte PSD, Laurentiu Nistor, e supãrare si nu prea. Unii îsi freacã mâinile a bucurie pentru cã, spun ei, în fruntea CJH va fi ales un PSD-ist „de calitate”, Mircea Bobora, care va schimba situatia devenitã precum „hainele vitange” mult prea uzate.

O supãrare ar fi. Faptul cã „jmecherasul” tinut în brate de Laurentiu Nistor, e vorba de Dacian Ciodaru, presedintele tinerilor social-democrati, va intra în Consiliul Judetean, prin eliberarea unui post de ales al consiliului judetean – cel al tãtucului sãu Nistor care va intra în Parlament. În plus, aparitia lui pe lista candidatilor pentru Camera Deputatilor, chiar pe ultimul loc, adicã fãrã sanse, a supãrat, deopotrivã, si tineri si seniori, drept pentru care acestia au fãcut un pas în spate refunzând sã munceascã într-o campanie electoralã care poate fi catalogatã ca fiind si pentru Dacian Ciodaru.

Ileana Firtulescu

Advertisements

17 comentarii la „Trãdarea sustinãtorilor si beneficiile trãdãrii pentru PSD-isti

 • 26 octombrie 2016 la 21:26
  Permalink

  articolul relateaza obiectiv alegerile parlamentare dar pot aparea citeva surprize…..daca nistor si resmerita sunt pe post de iepurasi sa traga lista pentru ca au notorietate si apoi sa se retraga intrind in parlament nume mai putin cunoscute de pe locurile doi sau trei?sunt multe organizatii psd nemultumite cu listele pentru parlamentare si oamenii nu vor iesi la campanie un exemplu clar este organizatia psd petrosani aflata in moarte clinica sub conducerea glorioasa a cuplui rus si nicolae florin.lumea in lupeni se lasa amagita cu citeva cosmetizari de suprafata venite dupa 16 ani de jaf adica pe romaneste fiul cirpeste dupa nenorocirile facute de tatal turnator la securitate.

 • 26 octombrie 2016 la 22:39
  Permalink

  Ca Razmerita sa ramana primar toti plangaciosi ar trebui sa voteze alt partid adica PRM.

 • 27 octombrie 2016 la 00:21
  Permalink

  Daca Nistor nu mai constituie de mult o speranta pentru Valea jiului dovedind chiar indiferenta fata de situatia critica a Vaii ,este pe lista PSD si un locuitor al Vaii care cred ca va face ceva pentru noi.Se numeste Marius Heljiu .

 • 27 octombrie 2016 la 01:57
  Permalink

  Primar la Lupeni,fratele lui Cristi,domn. director

 • 27 octombrie 2016 la 06:36
  Permalink

  Familia Resmerita LA BRUTARIE nu la primarie!!!

 • 27 octombrie 2016 la 07:36
  Permalink

  O fotografie cat 1000 de cuvinte…o haita pesedista in cautare de voturi, mintind si cautand sa-si acopere furturile in spatele promisiunilor desantate. O haita care fura viitorul Vaii Jiului. Cand il vad pe banditul de Resmerita, cercetatul penal fiul turnatorului Lupascu si al inculpatului Resmerita Senior (vorba vine, ca este un ghiolban) cu fata aia de betiv incruntat cautand sa para dezinvolt ma duc cu gandul la alt bandit pe care l-a ocrotit: Lungu gabriel…

  Doamna Firtulescu, sa acceptati ca presa a facut oameni din lepre, a facut demnitari din banditi. Pentru contracte de publicitate de cateva sute de lei merita???

 • 27 octombrie 2016 la 13:11
  Permalink

  ce incredere sa ai in doi mincinosi notorii sa nu uitam cum promiteau ei in 2012 relansarea mineritului si ce au facut si au numit slugile incompetente prin ceh si snim vj si au distrus tot,va aduceti aminte cum urla resmerita de salariul lui jujan dar tacea ca rahatul in iarba cind era vorba de cumnatul anghel si baronul bobar care incaseaza miliarde din snim vj,in vara ne promiteau iarasi realizari marete la cj si primaria lupeni si acum fug ca lasii…..ce incredere sa ai in nistor sau intotero care plimba un individ de teapa lui ciodaru prin diferite functii politice ……la pnl ce sa mai vorbim o adunatura groteasca cu david,ritzi sau paducel,lungu ori liderul pontat fictiv laszlo domokos….de pmp ce dracu sa mai zici te apuca si risul cind ii vezi jujan,hari si liderul care a condus ceh la groapa nica bebe…..

 • 27 octombrie 2016 la 13:19
  Permalink

  uitati va ce se intimpla la mina uricani dupa ce un abataj a luat foc si a fost inchis a fost redeschis tot in aceiasi zona au parut gaze se spune chiar si o aprindere de metan si asta pentru ce doar pentru ca anghel,bobar sa si incaseseze componenta variabila din contractul de management cam 700 milioane de caciula iar liderii de sindicat sa fie minjiti cu niste prime frumoase la sfirsit de an……oare merita sa pui viata minerilor in pericol doar pt ca psd sa aiba viata linistita la alegeri si ca alti baroni psd sa incaseze fara numar……de ce tace toata lumea in legatura cu situatia grava de la uricani vrem sa se repete doamne fereste 2011?

 • 27 octombrie 2016 la 13:21
  Permalink

  SA STIE TOTI MINERII RECALCULAREA PENSIILOR ESTE BLOCATA DE PSD NISTOR SI RESMERITA PINA LA SFIRSITUL LUI NOIEMBRIE CIND EI VOR SA APARA CA MARI SALVATORI SI SA MAI PACALEASCA CITIVA OAMENI SA I VOTEZE…

 • 27 octombrie 2016 la 15:44
  Permalink

  remarc limbajul de centurista caracteristic damelor frustrate din anturalul psd ….draga ana intoarce te pe traseu ca trece tirul lasa politica in seama celor ce se pricep la ea…..stiu ca ai reflexul sa duci la gurita tot ce prinzi dar n o musca chiar asa

 • 27 octombrie 2016 la 15:44
  Permalink

  anturajul….scz

 • 27 octombrie 2016 la 15:48
  Permalink

  nu ma compara cu ma-ta , javra ordinara

 • 27 octombrie 2016 la 18:52
  Permalink

  Tot ce este PSD presupune intoarcere perversa de pe o parte pe alta sau pe la spate……Ana…sigur esti un besinar pesedist care a frecat menta pe la mina, combinat sau vreao institutie scolara sau administrativa dar nu ai curaj sa spui ca te cheama Gheorghe sau Costica, sineCURIST, pesede. Asa ca…toate curvele e de la pesedeu….inclusiv masculine….

 • 27 octombrie 2016 la 20:02
  Permalink

  nu am cum sa te confund mama a fost o doamna tu esti o putoare psd ista

 • 31 octombrie 2016 la 11:40
  Permalink

  subscriu la primul comentariu, facut de monica. dragnea are obiceiul sa se arunce in lupta cu toate armele, sa foloseasca toate resursele pentru acapararea puterii (chiar sa modifice legi, sa fraudeze alegeri). este putin probabil ca cei doi sa renunte la punguta cu bani si la controlul unor bugete grasute fara sa fie siguri ca pot pune in loc oameni asupra carora sa creada ca au control total.

 • 1 noiembrie 2016 la 08:20
  Permalink

  il vad in mijlocul fotografiei pe domnul rad maricel, cu pieptul scos in fata, cu fruntea lata si mergand pe varfuri. pai, imagine mai buna decat tradatorul, mai bine zis trantorul pd-ist si basist, de maricel nu se putea.

Comentariile sunt închise.