Un bãrbat a fost tãiat cu sabia sustine acesta, în urma unui nou conflict între douã grupãri rivale care se rãfuiesc într-un cartier al municipiului Petrosani. Conflictul a escaladat în noaptea de marti spre miercuri, în ciuda faptului cã zona este patrulatã intens de fortele de ordine de mai bine de o lunã de zile.

Scandalul ar fi izbucnit dupã ce unul dintre combatanti, aflat în arest la domiciliu, ar fi fost prins singur pe stradã de rivali si bãtut.  Acesta sustine cã se se îndrepta cãtre Statia CFR, pentru cã ar fi trebuit sã meargã la un proces pe care-l are la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost înconjurat de rivali si atacat cu o sabie, iar în încercarea de a se apãra a fost tãiat la mânã. Imediat si-a chemat amicii în ajutor si ar fi plecat spre locuinta celui care l-a atacat cu sabia pentru a-si face dreptate.

”La ora 23:05, Politia Municipiului Petrosani a fost sesizatã telefonic (…) de cãtre o femeie din localitate cu privire la faptul cã doi bãrbati din municipiul Petrosani (ambii aflati sub mãsura arestului la domiciliu) se aflã la poarta casei sale, situatã pe strada Aradului. Apelanta a solicitat sprijinul politistilor, motivând cã cei doi se aflã în conflict cu concubinul sãu, aflat în acel moment în locuintã.

În cel mai scurt timp, la fata locului s-a deplasat un echipaj de politie si unul al jandarmeriei, însã la vederea fortelor de ordine unul dintre cei reclamati, un tânãr în vârstã de 20 de ani, a pãrãsit în fugã zona, în timp ce celãlalt petrosãnean, în vârstã de 34 de ani, nu a fost identificat în zonã. Politistii s-au deplasat la locuintele celor douã persoane reclamate, unul dintre acestia, bãrbatul în vârstã de 34 de ani, fiind gãsit la domiciliu, în timp ce celãlalt petrosãnean, în vârstã de 20 de ani, nu a fost gãsit initial la domiciliu. Acesta din urmã s-a prezentat la locuintã în jurul orei 23:20 si, întrucât  prezenta o plagã tãiatã la mâna dreaptã, a fost însotit de politisti  la Spitalul de Urgentã Petrosani, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. (…)  În cauzã, politistii au întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiuni de loviri sau alte violente, urmând ca partea vãtãmatã sã întregeascã probatoriul cauzei cu certificatul medico-legal de constatare a leziunilor suferite”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Si cea care a alertat Politia a depus o plângere pentru amenintare. Politistii mai cer si judecãtorilor sã-i aresteze preventiv pe cei doi tineri aflati în arest la domiciliu pentru cã au încãlcat restrictiile impuse de mãsura preventivã.

Între aceleasi grupãri a mai avut loc un scandal în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, alti doi tineri fiind retinuti si dusi la instantã cu propunere de arestare, însã, din lipsã de probe, judecãtorii au fost nevoiti sã-i elibereze.

Maximilian Gânju