A intrat imediat dupã lãsarea întunericului în scoala la care a învãtat, dar a fost prins în flagrant. Este vorba despre un tânãr, fost elev al Scolii Avram Stanca din Petrosani, ajuns acum în prag de majorat, care, duminicã seara, a  vrut sã fure un laptop, dar si alte obiecte pe care si-a închipuit cã le va putea lua cu el. A pãtruns în scoalã printr-o usã lateralã si nu a apucat sã facã prea multe stricãciuni, cã a si fost surprins de paznicul scolii. „A reusit sã intre în scoalã. Încã se cerceteazã sã vedem cum a procedat. Este un fost elev de al nostru cu un usor retard mintal. A intrat prin sãlile de clasã, a luat câteva obiecte mãrunte, dar si un laptop”, a declarat Robert Humel, director la Scoala Avram Stanca Petrosani.

Paznicul a fost cel care l-a surpins în scoalã si a sunat imediat la 112.

„L-a surpins asupra faptului. Într-o primã fazã nu a opus rezistentã, dar apoi a încercat sã fugã. Paznicul l-a imobilizat, apoi a chemat politia si acum se fac cercetãri”, a mai adãugat directorul scolii. Profesorii din scoalã îl stiau foarte bine, iar directorul spune cã tânãrul, care a prãduit propria-i scoalã, nu a avut discernãmânt si cã se afla si sub influenta bãuturilor alcoolice în momentul în care a pãtruns în scoalã. „Cred cã era sub influenta alcoolului. De altfel, prejudiciul a fost recuperat în totalitate si dupã ceea ce am vãzut pe camerele de supraveghere din scoalã, cred cã nu era foarte constient de ceea ce a fãcut”, a conchis Robert Humel.

Politistii au demarat o anchetã si vor stabili cu exactitate cum a reusit un tânãr sã intre si sã încerce sã prãduiascã o scoalã aflatã în centrul municipiului Petrosani, duminicã seara, în jurul orei 21,30.

Diana Mitrache