În iarna anului trecut, autoritãtile locale de la Vulcan au realizat un apres-schi în statiunea montanã Pasul Vâlcan. Prin Legea nr.526/2003 pentru aprobarea Programului National de Dezvoltare a Turismului „Schi în România” se nominalizeazã în lista zonelor identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil si practicarea altor sporturi de iarnã si zona Straja – Pasul Vulcan.

“Având in vedere potentialul turistic ridicat al acestei zone, se doreste dezvoltarea infrastructurii de agrement din Pasul Vulcan, în scopul practicãrii sporturilor de iarnã. De asemenea pentru a continua investitiile demarate în anii anteriori a fost necesarã construirea unui centru de închiriere a echipamentului sportiv de iarnã, dar si a unui „Apres schi” pentru a oferi turistilor conditii minime de servire  si relaxare dupã o zi de schi”, aratã Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Acum însã edilii cautã sã închirieze acest loc, având în vedere cã legea nu le permite sã desfãsoare activitãti comericale. “Activitatea specificã administratiei publice locale nu permite desfãsurarea unor activitãti  comerciale, motiv pentru care una dintre solutii este închirierea obiectivului respectiv, în conditiile legii. În acest sens propun   închirierea prin licitatie publicã a obiectivului „Apres Schi” din Pasul Vulcan în vederea desfãsurãrii unor activitãti comerciale cu produse alimentare si alimentatie publicã”, mai aratã edilul. Va fi declarat câstigãtor cel care oferã pretul cel mai mare

Monika BACIU