O nouã comedie, adânc ancoratã în realitatea zilelor noastre, cu pitipoance si bãieti de cartier, ne asteaptã sâmbãtã la Petrosani. Va fi o nouã premierã, una care sã descreteascã fruntile, dupã ce, cu doar o sãptãmânã în urmã, Hausvater a fãcut sã amuteascã asistenta.

În rolurile principale îi regãsim pe Oana Crisan si Mihai Alexandru, cei care vor aduce mereu zâmbetele pe buzele tuturor, asa cum s-a întâmplat chiar si în timpul repetitiilor. „Eu sunt Clementina, sotia lui Gogu, un personaj foarte colorat si sper sã vi se parã si haios. E o gospodinã, care vrea sã se transforme într-o femeie de moravuri usoare, dar nu-i prea iese. O pãrãseste bãrbatul, dar reuseste pânã la urmã sã îl aducã înapoi”, a spus Oana Crisan, „Clementina”.

Gogu, însã, nu se lasã usor influentat, datã fiind conditia sa în societate, însã Mihai Alexandru sigur îi va împrumuta din sarmul cu care ne-a obisnuit în astfel de roluri. „Gogu face de toate, doar ce trebuie nu. Gogu e un excroc exemplar, om fãrã scrupule, fãrã principii, fãrã constiintã. Este o comedie, dar alt fel fatã de cel cu care publicul din Petrosani  a fost obisnuit. Nu este o bulevardierã, iar comicul nu este arãtat strident, ci e un pic altfel”, a declarat Mihai Alexandru, „Gogu”.

Crista Bilciu a adus în actualitate zona de moravuri creionatã acum câteva decenii de Teodor Mazilu si se asteaptã ca publicul sã fie amuzat. „Este vorba despre „Prostii sub clar de lunã”, un text pe care l-a scris Teodor Mazilu în 1963 si care este atât de actual, încât initial, am vrut sã îl montez în altã epocã, pentru cã apar niste personaje pe care le vedem astãzi la TV, cum ar fi pitipoanca de azi, din reality show-uri, Gogu, care este smecher. De fapt,  personajele lui Mazilu sunt mult mai naive, decât ce vedem noi acum, dar oricum, sper ca lumea sã râdã”, a mãrturisit Crista Bilciu, regizoarea piesei.

Stagiunea de la Petrosani s-a deschis cu o dramã absolut tulburãtoare, în regia lui Alexander Hausvater, iar sâmbãtã, de la ora 18,00, suntem invitati sã râdem la comedia ce este pusã în premierã pe aceastã scenã din Petrosani.

Diana Mitrache