Minerii nu mai trebuie sa lucreze asa!

Munca in subteran e grea, iar minerii „nu  mai trebuie sa lucreze asa” Asta a spus Rodin Traicu, ministrul secretar de stat in MECMA, dupa ce a intrat in subteran in Valea Jiului.

Dupa ce a intrat in doua mine si a vazut cum e sa lucrezi in subteran, la lopata sau cu utilajele pe care le au acum minerii din Valea Jiului, Rodin Traicu a spus ca se cere imperios retehnologizarea muncii ortacilor. Secretarul de stat a imbracat salopeta de miner si a luat lampasul si acolo jos, in mina, a aflat cum e sa fii miner „Minerii mi-au zis azi ca lefurile sunt mici, ca munca lor e grea, ca in general, au probleme de sanatate din cauza faptului ca lucreaza in subteran – lucruri care sunt perfect reale. Deci, minerii nu mai trebuie sa lucreze in astfel de conditii! Minerii trebuie sa lucreze cu tehnologiile moderne, care sunt adecvate acestei etape de dezvoltare. Acesta este scopul discutiilor pe care le purtam aici la Petrosani, care nu sunt discutii, ci sunt programe, care trebuie sa se constituie in realizarea unui agent economic viabil pe piata energiei. Fiabilizarea extractiei de carbune si studiile ce vor fi facute, precum si rezolvarea problemelor, constituie scopul intalnirii noastre de aici din Valea Jiului”, a declarat in fata Companiei Nationale a Huilei din Petrosani, Rodin Traicu, ministru secretar de stat in MECMA.

Rodin Traicu s-a intalnit cu administratia, a purtat discutii si cu sindicatele, iar vineri va fi la Mintia.

Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Minerii nu mai trebuie sa lucreze asa!

 • 29 iunie 2012 la 08:57
  Permalink

  PSD-isti sunt mincinosi.

 • 29 iunie 2012 la 09:50
  Permalink

  ii doare la baston pe astia de minerit ,n au nici o strategie o sa le inchida mai repede decit se asteapta lumea

 • 29 iunie 2012 la 20:28
  Permalink

  Daca il inviati pe Ceasca,atunci o sa aveti tehnologie in minerit,e singurul care a adus tehnologie nemteasca si englezeasca in Vale,la care se adauga ce a fost nou in minerit din fosta URSS,nepunand la socoteala utilajele din Polonia,sau sistemele de securitate din Franta(telegrizumetrie pentru profani),asa ca ciocul mic cu minertul,in ultimii 20 de ani nimeni nu a adus nimic nou pentru mineri,totul s-a bazat pe tehnologia adusa inainte de 89,iar cand aceasta s-a epuizat,a venit un „destept” si a inventat metoda bancurilor subminate,adica metoda saracului,care ne arunca in epoca primitiva ca randament iar de securitate ce sa mai vorbim,marturie stau evenimentele tragice din ultimii 20 de ani.Numai minciuni si minciuni la nsfarsit,nu a investit nimeni nimic pentru mineritul Vaii Jiului,tehnologie canci,salarii la fel,din atatea mine au ramas doar 4 asa zise viabile cu aproximativ 8000 de angajati,car in curand vor iesii la pensie.Sumbru se arata viitoru Vaii Jiului,dar politicienii indiferent de culoarea politica se fac ca nu vad si mint in continuare cu nerusinare ,pana cand ?

Comentariile sunt închise.