O adevãratã campanie a fost demaratã, pe retelele de socializare, dupã ce o autospecialã de transport marfã a fost furatã de pe o stradã principalã din zona centralã a municipiului Petrosani.

Este vorba de o autospecialã de marfã, aproape nouã, care a dispãrut în seara zilei de 2 septembrie a.c., masina fiind parcatã în fata unei sãli de fitness. Politistii din Petrosani au fost sesizati cu privire la furtul autovehiculului pe data de 3 septembrie, a.c., si au declansat o anchetã pentru prinderea autorilor furtului si recuperarea prejudiciului. Potrivit reprezentantului IPJ Hunedoara, Laura Bradu, autovehiculul a fost recuperat de pe raza localitãtii Otelu Rosu si predat proprietarului, pe data de 4 octombrie, în urma unei actiuni derulate de politisti din Hunedoara si Dolj.  Mai exact, politistii au destructurat o întreagã retea de spãrgãtori de masini coordonatã din Caransebes si care actiona în mai multe judete din zona de vest a tãrii. Operatiunea a fost derulatã de cãtre politistii din Dolj si Hunedoara.

Doi tineri, în vârstã de 17, respectiv 19 ani, din Cãlan se ocupau de furturi si au cãzut în plasa politistilor dupã ce au sustras o autoutilitarã si încercau sã pãrãseascã municipiul Craiova. Politistii i-au blocat pe o stradã din Bãnie si dupã audieri au descoperit cã seful retelei era un individ de 34 de ani din Otelul Rosu. La acesta a fost descoperitã si camioneta furatã din Petrosani dar si alte bunuri provenite din furturi. Toti trei s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat.

Maximilian Gânju