Deputatul traseist cu activitate rarefiata. Deputatul Iosif Blaga si-a inaintat demisia din cadrul Partidului Democrat Liberal trecand la organizatia cu trandafiri. Mai exact, el s-a inscris la PSD.

In decursul celor patru ani de activitate parlamentara putem caracteriza activitatea deputatului ca fiind una precum rara, optionala spre deloc.

Conform datelor de pe site-ul Camerei Deputatilor, Iosif Blaga a fost ales ca deputat in anul 2008. De atunci si pana acum el a depus doar cateva interpelari la diferite ministere. Cateva care se pot numara pe degetele de la o mana. Adica doar trei nelamuriri a avut deputatul in decurs de patru ani. Asa se face ca prima interpelare a fost facuta catre ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu in anul 2010. Urmatoarea interpelare dateaza din 2011 aceasta fiind adresata fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Ultima nelamurire a deputatului este din acest an.

El a dorit sa afle ce masuri se iau vizavi de protejarea patrimoniului national. De remarcat este faptul ca din 2008 si pana in 2010 au trecut doi ani in care Blaga nu a avut nimic de intrebat la niciun minister.

In cei patru ani de activitate, Blaga a luat cuvantul in plen de 40 de ori, a avut 36 de declaratii politice si 25 de propuneri legislative initiate.

Raul IRINOVICI