Locuitorii din Valea Jiului si Deva vor avea caldura

Termoficarea, subiect de interes major pentru judetul Hunedoara. Locuitorii din Valea Jiului si Deva care sunt abonati la sistemul centralizat de termoficare vor avea caldura in aceasta iarna. Astazi, la Consiliul Judetean Hunedoara a avut loc o intalnire pe tema termoficarii din Valea Jiului si Deva. Au participat primarii din Petrosani, Vulcan si Deva, dar si oficialii Consiliului Judetean Hunedoara si ai Prefecturii. Secretarul de stat in ministerul Energiei, Cristian Busu, a fost prezent la discutii.

“Dupa o ora de dezbateri intense, conducerea CEH a promis ca locuitorii din Deva si Petrosani, abonati ai sistemului de termoficare, vor avea caldura in locuinte. Este posibil ca agentul termic sa fie furnizat si in municipiul Vulcan, cu rezerva ca firma care asigura distributia este in insolventa si trebuie gasita o solutie pentru rezolvarea situatiei. Conducerea CEH a anuntat ca in Valea Jiului furnizarea agentului termic se va face doar dupa data de 1 noiembrie, in functie de conditiile meteo”, arata o informare a Consiliului Judetean Hunedoara.

Primariile din Valea Jiului ar trebui sa prea reteaua de distributie a agentului termic, astfel incat sa asigure functionarea acestui serviciu si in urmatorii ani.

“Totodata, s-a discutat despre solutiile pentru anii urmatori, in conditiile in care Ministerul Energiei doreste pastrarea in functiune a cate unui grup energetic la Termocentralele de la Paroseni si Mintia. Astfel, s-a avansat ideea ca primariile din Valea Jiului sa preia reteaua de distributie, sa delege serviciul de furnizare unui operator si sa atraga fonduri europene pentru modernizarea conductei magistrale si a retelei de transport a energiei termice”, mai arata informarea CJH.

Consiliul Judetean Hunedoara a fost marti, 27 septembrie 2016, gazda unei intalniri la varf pe tema furnizarii agentului termic in sezonul rece in municipiul Deva si orasele din Valea Jiului racordate la sistemul centralizat. Sedinta de lucru a fost convocata la solicitarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si a Ministerului Energiei, fiind condusa de vicepresedintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu. La intalnire au fost prezenti Cristian Busu, secretar de stat in Ministerul Energiei, Diana Moldovan, sef de cabinet al secretarului de stat Corina Popescu, din acelasi minister, un reprezentant al MDRAP, primarii din municipiile Deva, Petrosani si Vulcan, directorii Termocentralelor Paroseni si Mintia, conducerea Complexului Energetic Hunedoara si subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely.
Scopul principal al intalnirii a fost acela al gasirii unei solutii imediate pentru furnizarea agentului termic in aceasta iarna.

Monika BACIU

Advertisements