Începând cu luna septembrie, Scoala de Valori si Provident Financial România, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, dau startul unei noi editii a programului Bursele stART.

O initiativã prin care îsi propun sã sustinã liceenii pasionati de muzicã, desen si picturã sã îsi ia avânt în carierã. În cadrul programului, sunt oferite oferite 50 de burse la picturã, desen si muzicã, în valoare totalã de 150.000 de lei. Tinerii artisti sunt încurajati sã aplice la proiect pânã la data de 31 octombrie 2016.  Programul Bursele stART este un program national aflat la cea de-a 3-a editie, prin care elevii de liceu din clasele IX-XII, pasionati de muzicã, desen si picturã, pot aplica pentru una dintre cele 50 de burse ce îi vor ajuta sã-si valorifice talentul si sã dea curs oportunitãtilor care apar. În total, în cadrul programului vor fi acordate 15 burse X 2.200 lei pentru sectiunea Picturã, 15 burse X 2.200 lei pentru sectiunea Desen si 20 burse X 4.400 lei pentru sectiunea Muzicã. Bursele stART este un program organizat de Provident România si Scoala de Valori, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si se adreseazã elevilor din Bucuresti, Cluj, Iasi, Pitesti, Galati. Bursele sunt anuale si vor fi acordate lunar în perioada  ianuarie-decembrie 2017. Cu ajutorul acestor burse, tinerii îsi pot achizitiona materiale, instrumente si echipamente necesare cultivãrii talentului si vor putea participa la concursuri nationale, expozitii, concerte sau vor putea urma cursuri de  perfectionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia si de consiliere pentru dezvoltarea lor profesionalã si personalã.

Povesti de succes

În cadrul editiilor anterioare, 100 de tineri talentati la muzicã, picturã si desen au beneficiat de burse.

„Cu ajutorul primei burse am reusit sã particip la un concurs national de icoane la care am obtinut premiul I, dar si la un concurs legat de alimentatia sãnãtoasã. În plus, mi-am achizitionat un sevalet pe care mi-l doream foarte mult, pensule de mai bunã calitate si, în general, materiale pentru picturã care m-au ajutat sã-mi îmbunãtãtesc desenele“, spune Amalia Ifrosã, bursierã la picturã în cadrul editiilor Bursele stART din 2014 si 2015.

„Cu ajutorul bursei, mi-am putut achizitiona mai multe materiale pentru desen care-mi lipseau: un sevalet, creioane acuarelabile, cãrti de desen. În plus, am putut sã încerc metode noi, cum ar fi desenul în penitã si tus sau pictura în guasã, pe care nu le experimentasem pentru cã nu aveam instrumentele necesare“, spune Eliza Luca, bursierã la desen, în cadrul editiei Bursele stART din 2015.

Ce criterii trebuie sã îndeplineascã tinerii pentru a primi o bursã stART?

  • Sã fie talentati la picturã, desen sau muzicã (instrument sau voce)
  • Sã fie la liceu, într-una din clasele IX – XII
  • Sã fie înscrisi într-un club de picturã, desen sau muzicã sau într-o institutie scolarã de profil din România
  • Sã fi obtinut premii la concursuri nationale si/sau internationale de arte
  • Sã fie cetãteni români si sã aibã domiciliul stabil în România si sã aibã un venit de maximum 950 de lei/ membru de familie

Pentru mai multe detalii despre înscriere si lista completã a criteriilor de validitate, intrã pe pagina proiectului www.scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart. Data limitã de trimitere a dosarului este 31 octombrie 2016.

Corina Seler, Head of Marketing and Communication, Scoala de Valori