Va fi stoc de huilã, dar nu se stie cât va ajunge. De altfel, situatia este oarecum paradoxalã, pentru cã stocurile pentru iarnã sunt insuficiente, însã, minele pe închidere dau mai mult cãrbune, în comparatie cu cele din cadrul CEH. Asta, dupã ce productia din varã s-a dus la Mintia, care a furnizat apã caldã, la Deva.

Concret, peste 1.000 de tone de huilã dau minerii de la minele care se închid, în timp ce de la Complexul Energetic Hunedoara pleacã undeva la 2.500 de tone, desi numãrul angajatilor este 5 ori mai mare. „Pânã la aceastã datã, societatea si-a onorat abligatiile contractuale cãtre CEH. Productia livratã de noi chiar a depãsit-o pe cea prognozatã. Totusi, cu 900 de persoane, noi reusim sã avem 1.200 de tone de huilã pe zi. Încercãm sã onorãm contractul, ca termocentralele sã poatã functiona fãrã probleme. Productia pe care se bazeazã CEH va fi onoratã din partea noastrã”, a declarat

Aurel Anghel, director general SNIMVJ. Functionarea termocentralelor va fi transatã, însã, de instantã, pentru cã, la finele acesteui luni sunt douã procese pe rol, procese pe care CEH le are cu Agentia de Mediu, pentru nefinalizarea investitiilor de mediu.

Diana Mitrache