Valea Jiului, o zonã crepuscularã unde se ajunge greu. Vicepremierul României, Costin Borc, s-a aflat, miercuri, în judetul Hunedoara. Initial, acesta îsi programase sã viziteze si Valea Jiului, dar din cauza “decalãrii apãrute în program, vicepremierul Costin Borc a renuntat la deplasarea în Valea Jiului”. Asta în timp ce Valea Jiului stã pe un butoi cu pulbere având în vedere situatia Complexului Energetic Hunedoara. Importante au fost parcurile industriale si afacerile satelit.

“Vicepremierul si ministrul Economiei, Costin Borc, a fost prezent miercuri, 21 septembrie, în judetul Hunedoara. Vizita vine în contextul în care interesul pentru investitii în general si investitii strãine în România este în crestere. Mai mult, pozitionarea geograficã a judetului Hunedoara, iesirea la autostradã, modernizarea cãii ferate de pe Coridorul IV si transformarea sa într-una de mare vitezã reprezintã un atu pentru judetul Hunedoara, un judet care duce lipsã de investitori de calibru”, aratã o informare a Consiliului Judetean Hunedoara. La discutiile cu vicepremierul Costin Borc au luat parte cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Hunedoara, dar si subprefectul Fabius Kiszely si au fost atinse mai multe puncte. Vicepremierul Costin Borc a vizitat parcurile industriale de la Hunedoara si Cãlan si a sugerat atragerea unui mare investitor care sã aducã, la rândul sãu, fabrici satelit. De asemenea, demnitarul a vizitat Parcul de Afaceri de la Simeria.

– Identificarea oportunitãtilor investitionale la nivel de judet
– Prezentarea spatiilor existente la nivel de judet, cu facilitãtile aferente si oportunitãtile pentru investitii
– Identificarea unor solutii pentru zona Vãii Jiului si gãsirea unor suprafete mai extinse pentru amenajarea de parcuri industriale
– Situatia deponeului ecologic de la Bârcea
– Vizualizarea suprafetei amenajate la Hunedoara cu destinatia de parc industrial si gãsirea unor solutii pentru continuarea ecologizãrii terenurilor din proximitatea noului parc industrial
– Situatia barajului de la Mihãileni si sprijin pentru continuarea investitiei

“Din cauza decalãrii apãrute în program, vicepremierul Costin Borc a renuntat la deplasarea în Valea Jiului. Acesta a promis cã va include în programul sãu o zi de vizitã în Valea Jiului împreunã cu vicepremierul Vasile Dîncu”, mai aratã comunicatul CJH. Vicepremierul Costin Borc a subliniat cã în judetul Hunedoara este necesarã prezenta unui investitor mare.

„Guvernul nu poate sã aibã un plan independent de autoritãtile locale. Lucrurile nu se pot face decât împreunã. Important este sã existe vointã la nivelul conducerii judetului (Hunedoara, n.r.) si asta cred cã existã. Din punctul de vedere al Guvernului, existã o dorintã foarte mare de a sprijini productia în România si sper ca si guvernele care urmeazã sã sprijine, în continuare, acest lucru”, a spus vicepremierul Costin Borc.

Monika BACIU