Stimulati sã meargã la scoalã

Elevii care urmeazã cursurile scolilor profesionale vor beneficia de o bursã lunarã în

valoare de 250 de lei. Executivul mãreste valoarea acestei burse de la 200, la 250 de lei pentru a-i încuraja pe elevi sã urmeze cursurile scolilor profesionale. La nivelul Vãii Jiului sunt sute de elevi înscrisi la învãtãmântul profesional. Potrivit Inspectoratului Scolar, elevii pot pierde bursa.

“Pe o perioadã de o lunã, dacã elevul înregistreazã mai mult de 10 absente nemotivate în luna precedentã. Pe o perioadã de 3 luni, dacã elevul a comis abateri disciplinare grave, care conduc la scãderea notei la purtare sub 7 sau dacã înregistreazã cel putin 20 de absente nemotivate din totalul orelor de studiu sau cel putin 20% din totalul orelor la o singurã disciplinã de studiu, cumulate pe an scolar. Pe o perioadã de 6 luni, dacã elevul înregistreazã cel putin 20 de absente nemotivate din totalul orelor de studiu sau cel putin 30% din totalul orelor la o singurã disciplinã de studiu, cumulate pe un an scolar.

Neacordarea bursei se aplicã începând cu luna urmãtoare constatãrii situatiilor mai sus mentionale, pe o lunã, 3 luni sau 6 luni calendaristice consecutive din timpul anului scolar, respectiv din anul scolar urmãtor, dupã caz. Acordarea bursei profesionale înceteazã la pierderea calitãtii de elev”, aratã cei de la ISJ Hunedoara.

De bursa de 250 de lei vor beneficia aproximativ 100.000 de elevi care se aflã acum în anul I, II sau III din învãtãmântul profesional. Pentru a intra în posesia acestor bani, doritorul trebuie sã depunã o cerere, la unitatea de învãtãmânt la care este înscris, în perioada 15-25 decembrie.

Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.