Urmatorul invitat al campaniei „Premiantii fara premii” este devean prin adoptie si doreste sa rasplateasca oamenii de aici prin rezultatele muncii lui, o munca prin care Deva a ajuns sa fie cunoscuta la nivel mondial. Nicolae Forminte, coordonatorul lotului national de gimnastica al Romaniei doreste sa readuca aurul mondial si olimpic sub culorile tricolorului. Practic, prin preluarea in grija a pregatirii fetelor din lotul de senioare, Deva a redevenit capitala gimnasticii romanesti.

Nicolae Forminte s-a nascut in anul 1956, la Campulung Moldovenesc, in familia unui fost ofiter. Pentru ca nu era membru de partid, tatal sau a fost nevoit sa paraseasca armata si a ajuns sa lucreze ca mecanic de intretinere. Familia a ajuns la Constanta cand Nicolae Forminte avea trei ani. N-a ales de la inceput gimnastica. Intai a cochetat cu fotbalul, dar era mic de statura si nu l-au primit. A incercat la atletism, dar nici acolo nu a avut succes din cauza taliei. A ajuns sa practice handbalul si gimnastica, astfel ca in clasele V – VIII a existat o disputa intre antrenorii de la cele doua discipline pentru el. In final, a castigat gimnastica. A ajuns la lotul de juniori al Romaniei, unde a stat cativa ani. O accidentare in urma unei aterizari fortate pe genunchi a pus capat carierei de gimnast. S-a intors la Constanta. Cativa ani dupa acel accident n-a mai intrat deloc in sala. Tocmai terminase liceul si era foarte mandru ca a luat bacalaureatul, cand viata a luat o alta intorsatura. In troleibuz s-a intalnit cu fostul antrenor, Cornel Dinescu. Dupa momentul respectiv a ajuns sa intre al treilea la Facultatea de Educatie Fizica si Sport.
Nicolae Forminte a mai fost coordonator al lotului in perioada 2005 – 2010, iar in 2008 a condus Romania la JO de la Beijing, competitie la care Sandra Izbasa a cucerit medalia de aur la sol, iar echipa a obtinut bronzul.
Pentru exemplul sau de daruire, pentru pasiunea dovedita pentru gimnastica romaneasca si pentru a-l incuraja in demersul sau de revigorare a gimnasticii romanesti, va propunem sa ne intalnim cu domnia sa si sa-i spunem ca-i multumim pentru ceea ce ne ofera. Sambata, 24 septembrie 2016, ora 11.00, domnul Nicolae Forminte vine sa-l intalnim. Aveti ocazia sa-l priviti in ochi, sa-i spuneti o vorba calda si sa fiti parte dintre cei care ii vor multumi oficial printr-o diploma si un buchet de flori venind in centrul Devei, in Piata Victoriei.
Initiatorii campaniei Premiantii fara premii